Αεροπορικός βομβαρδισμός που εξαπέλυσε η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας εναντίον φυλακής σε περιοχή υπό τον έλεγχο των σιιτών ανταρτών Χούθι της Υεμένης στοίχισε τη ζωή 100 και πλέον ανθρώπων, ανακοίνωσε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ), εξηγώντας ότι στελέχη της έσπευσαν να προσφέρουν βοήθεια στα θύματα.

Ο επικεφαλής της αποστολής του Ερυθρού Σταυρού στην Υεμένη, Franz Rauchenstein, σημείωσε: «Βλέποντας αυτή τη μαζική καταστροφή, τα πτώματα να κείτονται ανάμεσα στα συντρίμμια, ήταν πραγματικό σοκ. Οργή και θλίψη ήταν οι φυσιολογικές αντιδράσεις».

Μέχρι στιγμής ο απολογισμός των θυμάτων της επίθεσης που σημειώθηκε την Κυριακή δεν έχει επιβεβαιωθεί, ανέφερε ο Ερυθρός Σταυρός. Όπως μεταδίδει το AP, στο κέντρο κράτησης βρίσκονταν περίπου 170 άτομα. Εξ αυτών οι 40 νοσηλεύονται με τραύματα και οι υπόλοιποι θεωρούνται νεκροί.

Ο Συμμαχία, από την πλευρά της, με ανακοίνωσή της που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Ιχμπαρίγια, ισχυρίστηκε ότι είχε στοχεύσει σε μια στρατιωτική εγκατάσταση στην πόλη Ντάμαρ (δυτικά), όπου οι Χούθι διατηρούσαν drones και αντιαεροπορικά όπλα.

Η Υεμένη, εδώ και αρκετά χρόνια, έχει εμπλακεί σε μία ένοπλη σύγκρουση μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων, υπό την ηγεσία του προέδρου Αμπντ αλ-Ραμπ Μανσούρ αλ-Χαντί και του κινήματος των ανταρτών Χούθι,  που θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν και κυρίευσαν αχανείς εκτάσεις στο δυτικό και στο βόρειο τμήμα της φτωχότερης χώρας της αραβικής χώρας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Σαναά . Ένας Συνασπισμός αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές εναντίον του κινήματος των Χούθι, κατόπιν αιτήματος του Χαντί από το Μάρτιο του 2015. Η σύγκρουση έχει οδηγήσει σε μια μαζική ανθρωπιστική κρίση στη χώρα.

Με πληροφορίες από: απε-μπε, efsyn, sputnik

Δείτε κι αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το