Την Κυριακή 3/2 πραγματοποίησε συνέλευση η Πρωτοβουλία κατοίκων ενάντια στην εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας υγρών αποβλήτων στο πάρκο Τρίτση. Το δυναμικό που συγκεντρώθηκε, συζήτησε για τις δράσεις που έγιναν μέχρι τώρα αλλά και τη συνέχιση του αγώνα. Οι παρεμβάσεις που έγιναν στους κατοίκους των γύρω περιοχών αλλά και οι μαζικές διαμαρτυρίες τόσο στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού όσο και στη συνεδρίαση του φορέα θορύβησαν τους ιθύνοντες. Οι δράσεις πλαισιώθηκαν από πλατύ κόσμο που ανησυχούσε για το τι θα συμβεί στην περιοχή εάν εγκατασταθεί αυτή η μονάδα της ΕΥΔΑΠ (πρακτικά χαβούζα) στο νότιο τμήμα του πάρκου. Αυτό ανάγκασε το Φορέα Διαχείρισης να να παγώσει την απόφαση μέχρι το τέλος του 2019 που θα λήξει η θητεία του οργάνου ενώ και ο δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού αναγκάστηκε κάτω από την πίεση να βγάλει “καταγγελτική” απόφαση.

Σε αυτό το αναδίπλωμα σίγουρα, πέρα από την αντίδραση του κόσμου, έπαιξαν ρόλο επίσης οι εκλογές που έρχονται το 2019 (δημοτικές-περιφερειακές, εθνικές, ευρωεκλογές) και πιέζουν τη δημοτική αρχή και το Φορέα να εμφανίσουν φιλολαϊκό πρόσωπο. Κοινός τόπος όλου του δυναμικού στη συνέλευση ήταν ότι δεν εμπιστευόμαστε ούτε τις προθέσεις των ιθυνόντων για το πάγωμα της απόφασης ούτε ότι αυτή θα ανασταλεί επ’ αόριστον. Στην τελική, ήταν οι ίδιοι σε συνεννόηση με την ΕΥΔΑΠ που το πρότειναν και καλούνται να το υλοποιήσουν.

Με δεδομένα αυτά, η Πρωτοβουλία αποφάσισε να συνεχίσει τις δράσεις της με χώρο παρέμβασης στο πάρκο και στις γύρω περιοχές (Κυριακές, Καθαρά Δευτέρα κ.ά.) αλλά και να πραγματοποιήσει συγκέντρωση-διαμαρτυρία στην πλατεία των Αγίων Αναργύρων στις 30/3. Η άποψή μας είναι ότι η Πρωτοβουλία πρέπει να μαζικοποιηθεί κι άλλο και να παλέψει για να ακυρωθεί τελείως η απόφαση. Κόντρα στις αυταπάτες ότι το θέμα θα λυθεί νομικά. Κόντρα στη λογική ότι αυτό που λείπει είναι τα επιχειρήματα επιστημόνων για το πόσο επιβλαβής είναι αυτή η μονάδα. Κόντρα στον εκλογικό κρετινισμό και την ανάθεση που πολλοί θα επιδιώξουν να καλλιεργήσουν ενόψει εκλογών.

Πηγή: antigeitonies3.blogspot.com

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το