Εδώ και αρκετές ημέρες ο κομμουνιστής τούρκος πολιτικός πρόσφυγας Sami Solmaz κρατείται αδίκως στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα. Οι τοπικές αρχές και το ελληνικό κράτος έδειξαν υπέρμετρο ζήλο και αυστηρότητα απέναντι στην υπόθεση του τούρκου αγωνιστή ο όποιος παρόλο που εδώ και αρκετά χρόνια είναι νόμιμος πολίτης Γαλλίας συνελήφθη από το λιμενικό σώμα στις 27 Απριλίου.

Με κατηγορητήριο στημένο από το τουρκικό φασιστικό κράτος ο Sami Solmaz κινδυνεύει να απελαθεί και να υποστεί τις συνέπειες που του επιφυλάσσουν οι τούρκικες αρχές. Είναι γνωστό σε όλον τον προοδευτικό κόσμο πως οι αγώνες για τα λαϊκά και εργατικά συμφέροντα στην Τουρκία θεωρούνται τρομοκρατικές πράξεις και όσες οργανώσεις και κόμματα βρίσκονται στην κατεύθυνση αυτή τίθενται εκτός νόμου.

Χιλιάδες κομμουνιστές και αριστεροί αγωνιστές σαν το Sami Solmaz κινδυνεύουν από τον αυταρχισμό του τουρκικού κράτους. Όσοι προβάλουν αντίσταση στον τουρκικό απολυταρχισμό διώκονται πρώτα και κύρια για τις ιδέες τους και γι’ αυτό αναγκάζονται να πάρουν τον δρόμο της πολιτικής προσφυγιάς για να γλυτώσουν από τις φυλακίσεις και τα βασανιστήρια.

Με συνευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης οι διωκτικές αρχές λειτουργούν ανενόχλητες συλλαμβάνουν τούρκους και κούρδους αγωνιστές εμποδίζοντας με αυτό τον τρόπο την πολιτική τους δράση. Είναι και αυτή άλλη μια ευθυγράμμιση με την πολιτική της Ε.Ε. που ενισχύει τον αντικομμουνισμό, την φασιστικοποίηση και την καταστολή. Ο Sami Solmaz μαζί με άλλους 9 συναγωνιστές από την ATIK (Συνομοσπονδία Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη) δικάζεται για τις ιδέες του και στην Γερμανία. Η υπόθεση της ATIK μέσα από το πανευρωπαϊκό μαζικό κίνημα αλληλεγγύης ξεσκέπασε το δήθεν δημοκρατικό προσωπείο της Ε.Ε. και κατάφερε να αποκαλύψει τα κατασκευασμένα κατηγορητήρια των γερμανικών και τούρκικων αρχών.

Είναι καθήκον για κάθε δημοκράτη να εκφράσει την συμπαράστασή του στον Sami Solmaz και να υπερασπίσει τις δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα όλων όσων αγωνίζονται. Καλούμε τον λαό της Πάτρας, πολιτικές οργανώσεις, κόμματα, συλλογικότητες, φορείς και σωματεία να πάρουν θέση υπεράσπισης του Τούρκου αγωνιστή.

Να εμποδίσουμε την έκδοσή του στην Τουρκία.

Να σταματήσουν όλες οι διώξεις του Τούρκου αγωνιστή.

Να υπερασπίσουμε το δικαίωμα της ελεύθερης πολιτικής δράσης.

ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το