γράφει ο Δημήτρης Αγγελίδης

«Αυτή η παράταξη αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες, αυτή η παράταξη που ήταν πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας θα οδηγήσει τη χώρα σε καλύτερες μέρες, σε πιο ήρεμα νερά. Ξέρετε όλοι, είναι δύσκολη εποχή, ειδικά το ιστορικό νησί της Σάμου δυναστεύεται, ταλαιπωρείται από το προσφυγικό, το νησί του Πυθαγόρα και του Αρίσταρχου για άλλη μια φορά είναι στο διεθνές ενδιαφέρον, αλλά όχι όπως θα θέλαμε. Προβάλλοντας την προσφορά του στην παγκοσμιότητα.

«Πιστεύω με τα σχέδια τα οποία δύσκολα βέβαια υλοποιούνται, αλλά θα υλοποιηθούν και έχουμε στοιχεία ότι όλα θα πάνε καλά, πιστεύω του χρόνου αυτή την εποχή η Σάμος θα είναι ελεύθερη από αυτήν τη δυνάστευση από τους μετανάστες – πρόσφυγες και θα ακολουθήσει την πορεία που της επιφυλάσσει το μέλλον βλέποντας πίσω στο παρελθόν».

Δεν έχασε την ευκαιρία να στοχοποιήσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ο βουλευτής Σάμου της Ν.Δ. Χριστόδουλος Στεφανάδης με τον χαιρετισμό που απηύθυνε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟΔΕ του νησιού. Για να το καταφέρει, συγκράτησε από την ιστορία μόνο τον Πυθαγόρα και τον Αρίσταρχο, αλλά ξέχασε τον θεσμό της ικεσίας, που καθιστούσε τον ικέτη πρόσωπο ιερό και του εξασφάλιζε άσυλο και φιλοξενία στην οικογενειακή εστία.

Μιλώντας για «δυνάστευση από τους μετανάστες – πρόσφυγες», διέγραψε το βασικό χαρακτηριστικό τους, ότι πρόκειται για ανθρώπους που αναγκάστηκαν να ξεσπιτωθούν από φόβο για τη ζωή και την ελευθερία τους ή από έσχατη ανάγκη και ακραία φτώχεια. Και μιλώντας για «ελεύθερη» Σάμο, έκρυψε τη δυσοίωνη πραγματικότητα των επιχειρήσεων αποτροπής και επαναπροώθησης, των φαραωνικών κέντρων κράτησης, της προβληματικής πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου, των μαζικών απελάσεων σε χώρες που βαφτίζονται ασφαλείς.

Όσο για την πίστη του στην τόσο σύντομη επιτυχία των κυβερνητικών σχεδίων, που δεν επιβεβαιώνεται από κανένα στοιχείο, αρκεί να επισημάνει κανείς τις δηλώσεις του μόλις πριν από μερικά εικοσιτετράωρα στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, όταν δεν φαινόταν να πιστεύει ότι το ζήτημα θα λυθεί σε έναν χρόνο, κάθε άλλο: «Όλοι συμφωνούμε στο ότι είναι πρόβλημα το οποίο ξεπερνάει και τη χώρα και το οποίο διογκώνεται και το οποίο δεν ξέρουμε πότε είναι το τέλος του, πότε θα τελειώσει, πόσο καιρό θα ζούμε με αυτό».

πηγή: efsyn

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το