Σ.ΕΚ.Α.

Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων

Πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας ΣΕΚΑ στις 12/12 (12:00-15:00)

Διεκδικούμε το δικαίωμά μας στην εργασία!

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.) προκηρύσσει για την Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 20183ωρη πανελλαδική στάση εργασίας (12:00-15:00), καταγγέλλοντας τις μαζικές απολύσεις αρχαιολόγων στην ψηφιοποίηση κινητών μνημείων της ΔΔΕΑΜ. Το ΥΠΠΟΑ, με μία κίνηση, απολύει περίπου το 30% των συμβασιούχων αρχαιολόγων που εργάζονται απευθείας στις υπηρεσίες του υπουργείου με το καθεστώς της αυτεπιστασίας.

Διεκδικούμε το δικαίωμά μας στην εργασία, κόντρα στην ανάλγητη κυβερνητική πολιτική των απολύσεων και της εργασιακής ομηρίας. Η εργασία είναι δικαίωμα, όχι παραχώρηση!

Καλούμε τα σωματεία, καταρχάς στον χώρο του Πολιτισμού, τους μόνιμους και συμβασιούχους συναδέλφους μας, τις Ομοσπονδίες να βρεθούν στο πλευρό μας, και να αγωνιστούμε από κοινού για να δοθούν λύσεις στα κοινά μας προβλήματα!

Διεκδικούμε το δικαίωμά μας στην εργασία!

Όχι στην εργασιακή ομηρία, όχι στις απολύσεις στον Πολιτισμό!

  • Καμία απόλυση συναδέλφου στην ψηφιοποίηση!

  • Έξω οι εργολάβοι από τον Πολιτισμό!

  • Άμεσα μαζικές προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων στο ΥΠΠΟΑ για να αντιμετωπιστεί το γιγαντωμένο πρόβλημα της υποστελέχωσής του, για να διασφαλιστεί η προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς!

  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους!

  • Υπογραφή νέας ΣΣΕ!

Στην Αθήνα, η κεντρική κινητοποίηση του ΣΕΚΑ θα πραγματοποιηθεί στις 13:00, έξω από το κεντρικό κτήριο του ΥΠΠΟΑ (οδός Μπουμπουλίνας 20-22).

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το