Ο Σύλλογος ΠΕ Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης» καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους Συλλόγους της Αν. Αττικής σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση ΠΕ Αν. Αττικής την Τετάρτη 27 Μάρτη στις 14.00 με αίτημα να δοθούν οι πραγματικές οργανικές θέσεις των σχολείων.

Όπως ενημερώνει, πριν από μία βδομάδα το ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής συνεδρίασε και καθόρισε τα οργανικά ελλείμματα και πλεονάσματα των σχολείων μας, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών, όπως μεταθέσεις, για τις οργανικές θέσεις όσων συναδέλφων είναι στη διάθεση ή για διορισμούς.

Ο Σύλλογος τονίζει ότι δεν δέχεται τον αριθμό των οργανικών θέσεων που εισηγείται η Διεύθυνση, τη στιγμή που σε όλη την Αν. Αττική εργάζονται σχεδόν 1.400 αναπληρωτές, κάτι το οποίο σημαίνει ότι ο ένας στους τρεις εκπαιδευτικούς δουλεύει με ελαστική σχέση εργασίας.

Επίσης δεν δέχεται να μην υπάρχουν οργανικές θέσεις Νηπιαγωγών για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και να μη δίνονται οργανικά κενά για τη μείωση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα σύμφωνα με τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος (15 μαθητές στο Νηπιαγωγείο, στην Α΄ και Β΄ Δημοτικού και 20 μαθητές στις υπόλοιπες τάξεις), αλλά και σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργείου για μείωση σε 22 μαθητές ανά τμήμα σε Νηπιαγωγεία και Α΄ Τάξη Δημοτικού.

Τέλος, καταγγέλλει πως δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων (Φυσικής Αγωγής, Αγγλικών, Γαλλικών και Γερμανικών, Εικαστικών, Μουσικής, Θεατρικής Αγωγής), καθώς και εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το