Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το Σαββάτο το πρωί στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης για τη δημόσια περιουσία. Σημαντική η παρέμβαση του υποψηφίου της Αριστερής Πρωτοβουλίας Γιώργου Σόφη

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, εσωτερικός χώρος

 

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ!

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ! 

ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ!

 

Δημότες της πόλης 

Με μια πρωτοφανή απόφαση η ΕΤΑΔ Α.Ε. (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου) καλεί τη δημοτική αρχή να προχωρήσει στην υπογραφή σύμβασης για την παραχώρηση της έκτασης ΧΑΛΙΚΑΚΙ  στο δήμο. Στην απόφαση του Δ.Σ της ΕΤΑΔ, με ένα πρωτοφανές σε αυταρχισμό ύφος, βάζει τους όρους κάτω από τους οποίους η εταιρεία θα νοικιάσει(!) στο δήμο την έκταση για 20 χρόνια, με όρους που είναι τουλάχιστον απαράδεκτοι για κάθε δημοκράτη συμπολίτη μας.

Να υπενθυμίσουμε  ότι η έκταση αυτή είναι τμήμα της δημόσιας περιουσίας για την οποία ο λαός της πόλης για πολλές δεκαετίες έδωσε μεγάλες μάχες για να την κατοχυρώσει σαν χώρο που ανήκει στους πολίτες και όχι στα αδηφάγα συμφέροντα. Τη στιγμή που μετά από παρατεταμένες δικαστικές διαμάχες η δημοτική αρχή και το ελληνικό δημόσιο κατάφεραν να κατοχυρώσουν το δημόσιο χαρακτήρα των εκτάσεων που παράνομα κατείχαν οι καταπατητές, έρχεται η σημερινή κυβέρνηση να χαρίσει τη δημόσια περιουσία στο υπερταμείο και στους δανειστές, σαν αποτέλεσμα της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής που συνθλίβει το λαό μας για πάνω από δέκα χρόνια.

Καταγγέλλουμε τις ενέργειες αυτές. Απαιτούμε την άμεση παραχώρηση στο δήμο τόσο της περιοχής Χαλικάκι, όσο και όλων των άλλων εκτάσεων που έχει κατοχυρώσει ο λαός της πόλης με τους παρατεταμένους αγώνες τους.

Καλούμε το Δ.Σ. του δήμου να καταδικάσει την απόφαση και να απορρίψει την απόφαση της ΕΤΑΔ. Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει την παραπάνω απόφαση και να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στην παραχώρηση όλων των εκτάσεων στο δήμο χωρίς υπεκφυγές και αστερίσκους.

Καλούμε, τέλος, τους συμπολίτες μας να σηκώσουν για μια ακόμα φορά τις σημαίες του αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσια γης. 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το