Ηγουμενίτσα

Στα πλαίσια της τριήμερης πανελλαδικής καμπάνιας (15, 16 και 17 Απρίλη) του Μ-Λ ΚΚΕ με σύνεση, αγανάκτηση και πείσμα, μα πάνω απ’ όλα ψύχραιμα και οργανωμένα, κινούνται  οι Κ.Ο. του Μ-Λ ΚΚΕ σε Ήπειρο και Κέρκυρα.

Άρτα
Ηγουμενίτσα

Παραμυθιά

Με τρυκάκια που σκορπίστηκαν στις εισόδους των προαύλιων χώρων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας (Γ. Ν. Ιωαννίνων «Χατζηκώστα», Πανεπιστημιακό Γ. Ν. Ιωαννίνων, Άρτας, Κέρκυρας, Φιλιατών, ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, Κ. Υ. Παραμυθιάς, Κ. Υ. Βουτσαράς),  έξω από Σουπερ Μάρκετ και σε άλλα σημεία, όπου είχαμε την δυνατότητα να παρευρεθούμε, με πανό και προκηρύξεις, αλλά και με αφίσες που βάζουμε σε κεντρικά σημεία των πόλεων και χωριών της Ηπείρου.

Φιλιάτες
  • Αποκαλύπτουμε τον απατηλό χαρακτήρα των κυβερνητικών μέτρων
  • Θέτουμε όλα τα ζητήματα για Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό.
  • Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή μας στο ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό, τεχνικό προσωπικό και σε όλους όσους δουλεύουν στα Δημόσια Νοσηλευτικά Ιδρύματα, Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Εργαστήρια με κίνδυνο και της ζωής των ακόμη, για να προστατεύσουν την υγεία των πολιτών.
Ηγουμενίτσα

Προστασία που παρέχουν με ελλιπέστατα μέσα σε υλικοτεχνική υποδομή, είδη ατομικής προστασίας και μειωμένο προσωπικό, που φρόντισαν να μην είναι διαθέσιμα οι κυβερνήσεις, όχι μόνο της χώρας μας – αλλά και οι πολιτικές της ΕΕ – που δεκαετίες τώρα διαλύουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, για χάρη της κερδοσκοπίας των ιδιωτικών κλινικών, διαγνωστικών κέντρων, εργαστηρίων που χρυσοπληρώνονται για την παροχή υπηρεσιών, με ποσά απαγορευτικά για τα λαϊκά στρώματα, που αποπέμπουν όμως κάθε δύσκολη ή επιβαρυμένη περίπτωση.

Ηγουμενίτσα

Τηρώντας πάντα την ουσιαστική προφύλαξη μετάδοσης του Covid-19, όπως η αποφυγή συνωστισμού σε κλειστούς χώρους, η «αποστασιοποίηση» κατά την κυκλοφορία των πολιτών, η ατομική καθαριότητα, ακόμη και η χρήση μάσκας και γαντιών, όπου χρειάζεται, οι σύντροφοι και οι νεολαίοι της οργάνωσής μας, συνεχίζουμε να διαδίδουμε τις θέσεις και τις απόψεις του κόμματός μας με τρυκάκια και αφίσες, με αναρτήσεις πανό και τη διάθεση του Λαϊκού Δρόμου ακόμη και στις Λαϊκές Αγορές.

Θέσεις που αφορούν στην εμφάνιση, την αντιμετώπιση και τις συνέπειες του προβλήματος της πανδημίας, που τείνει να εξελιχθεί σε έναν σύγχρονο Καιάδα.

Γιάννενα

Πανδημία που οι άρχουσες τάξεις εκμεταλλεύονται για να ξεπεράσουν την αξεπέραστη βαθιά οικονομική ύφεση του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος που περνά η υφήλιος, μετά και από την οικονομική κρίση του 2008, αλλάζοντας άρδην τις εργασιακές, ασφαλιστικές, συνταξιοδοτικές, κοινωνικές  σχέσεις, επιδιώκοντας μεσαιωνικές συνθήκες διαβίωσης για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Το σίγουρο πάντως είναι πως οι ασθένειες, γρίπες, επιδημίες και πανδημίες δεν αντιμετωπίζονται  με  κατασταλτικούς  μηχανισμούς, με στρατούς και αστυνομίες. Αντιμετωπίζονται και προλαμβάνονται, με προετοιμασμένο Δωρεάν για όλο τον λαό, Δημόσιο Σύστημα Υγείας εξοπλισμένο, με επαρκή και εκσυγχρονισμένη υλικοτεχνική υποδομή, με το απαραίτητο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και άφθονα μέσα ατομικής προστασίας εργαζομένων και πολιτών, καθώς και ύπαρξη εφεδρικών μέσων και ανθρώπινου δυναμικού για ακραίες περιπτώσεις.

Κ. Ο. του Μ-Λ ΚΚΕ σε Ήπειρο-Κέρκυρα

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το