Η γαλλική αστυνομία επιτέθηκε για μια ακόμη φορά με σφοδρότητα στους διαδηλωτές στον σιδηροδρομικό σταθμό Gare de Lyon στο Παρίσι χθες Δευτέρα εν μέσω συνεχιζόμενων απεργιών ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης Μακρόν να αναθεωρήσει το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας.

Οι απεργίες είναι σε εξέλιξη εδώ και 19 ημέρες.

Το κανάλι BFMTV μετέδωσε ότι εκατοντάδες διαδηλωτές εισήλθαν μαζικά στον σταθμό και κάποιοι από αυτούς κρατούσαν καπνογόνα, άλλοι μπλοκάρισαν τις κυλιόμενες σκάλες και την πρόσβαση στον σταθμό. 

Ο γάλλος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν απηύθυνε έκκληση στα συνδικάτα να ανακαλέσουν τις απεργίες κατά τη διάρκεια των διακοπών, αλλά αρνήθηκε να προσφέρει οποιεσδήποτε παραχωρήσεις. Οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνουν την ενοποίηση των πολλαπλών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων σε ένα και την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Τα συνδικάτα, από τη μεριά τους, εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι το νέο καθεστώς θα αναγκάσει τους ανθρώπους να εργάζονται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και με λιγότερα χρήματα και έχουν αρνηθεί οποιαδήποτε εκεχειρία. Λένε ότι η κυβέρνηση δεν ακούει τι λένε οι άνθρωποι στο δρόμο και σχεδιάζουν έναν νέο γύρο απεργιών τον Ιανουάριο.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το