Tην παραίτησή του έθεσε στη διάθεση του πρωθυπουργού ο Ν. Κοτζιάς. Ο υπουργός Εξωτερικών φέρεται να είναι δυσαρεστημένος επειδή το Μαξίμου δεν τον κάλυψε στην αντιπαράθεσή του με τον Π. Καμμένο.

«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά» σημειώνεται σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Αλέξη Τσίπρα. Επίσης ανακοινώνεται ότι «το Υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Πρωθυπουργός προκειμένου να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην επιτυχή ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, είχε προτρέψει όσους δυσφορούν «να κατέβουν από το τρένο», με αφορμή το χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο. «Το μήνυμα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός ήταν σαφές, ήταν καθαρό και προς όλες τις κατευθύνσεις: Το τρένο της κυβέρνησης προχωρά, έχει σαφή κατεύθυνση, προχωρά σταθερά και θα φτάσει στον προορισμό του. Από εκεί και πέρα, όποιος δεν θέλει να φτάσει σε αυτόν τον προορισμό και όποιος δυσφορεί στη διαδρομή, τότε μπορεί να κατέβει από το τρένο», ανέφερε ο Δ. Τζανακόπουλος.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το