ΕΑΚ – ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 

 (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΑΡΕΝ – ανένταχτοι)

ΠΕΚ Κορινθίας- ΔΑΚΕ Κορινθίας: Συνέταιροι ΚΑΙ στον Ρατσισμό;

Φαίνεται ότι η ΠΕΚ και η ΔΑΚΕ έχουν αρχίσει να συμμερίζονται (ή απλά να αποκαλύπτουν) ρατσιστικές λογικές. Δεν εξηγείται αλλιώς η στάση τους στο χτεσινό ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας.

Η ΕΑΚ κατέθεσε στο ΔΣ εδώ και δύο βδομάδες κείμενο για την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία μας, με ολοκληρωμένο πολιτικό σκεπτικό, και συγκεκριμένα αιτήματα για δημιουργία τάξεων υποδοχήςμεταφορά των παιδιών στα σχολεία, σίτιση και στέγαση σε αξιοπρεπείς συνθήκες, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δημοσιοποιήσαμε τη θέση μας αυτή στα σχολεία στο Δελτίο μας.

Περιμέναμε δύο βδομάδες για να τοποθετηθούν επί του θέματος που εκκρεμούσε στην Ημερήσια Διάταξη η ΠΕΚ και η ΔΑΚΕ. Στη χτεσινή συνεδρίαση, όμως, της 05 Νοέμβρη, η ΠΕΚ και η ΔΑΚΕ αρνήθηκαν να το υπερψηφίσουν. Τη μία τους έφταιγε η χρονική στιγμή (σύμφωνα με την ΠΕΚ, έπρεπε να περιμένουμε ΕΠΙΠΛΕΟΝ 10 μέρες να αποφασίσουμε στη ΓΣ). Την άλλη, δεν θέλανε το πολιτικό πλαίσιο που καταδικάζει τη ρατσιστική πολιτική της Κυβέρνησης ΝΔ (που ενισχύθηκε από την υπερψήφιση κι από το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ του σχετικού Νομοσχεδίου). Την άλλη, δεν θέλανε την πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των παιδιών (η ΔΑΚΕ και μέρος της ΠΕΚ). Την άλλη, δεν θέλανε τη μεταφορά τους στα σχολεία! Την άλλη, ισχυρίζονταν (η ΠΕΚ) ότι πρέπει να ερωτηθούν οι συνάδελφοι (λες και η ΠΕΚ κάνει το ίδιο για κάθε σημαντικό θέμα…). Κάτι τους έφταιγε τέλος πάντων!

Όταν, μετά από όλη αυτήν την παρελκυστική τακτική και μπροστά στον κίνδυνο να ΜΗΝ βγει κείμενο, ως ΕΑΚ δεχθήκαμε να υποχωρήσουμε, να αποσύρουμε ολόκληρο το πολιτικό πλαίσιο, να αποδεχθούμε ένα πιο ελλιπές σχετικό κείμενο προερχόμενο από την προηγούμενη μη ψηφισμένη εισήγηση της ΟΛΜΕ, να αποδεχθούμε ακόμη και την παράλειψη οποιασδήποτε αναφοράς σε σίτιση – στέγαση – μεταφορά – υγεία των παιδιών, και να υπερψηφίσουμε το κείμενο που κατέθεσαν ΠΕΚ-ΔΑΚΕ μετά από διαβουλεύσεις, οι δύο συνέταιροι βρήκανε ένα πρόσχημα σε μια λέξη («μετανάστες») να ΜΗΝ ψηφίσουν ούτε καν το δικό τους κείμενο! Έχει και η υπομονή τα όριά της! Επειδή, λοιπόν, εμείς:

  • Αρνούμαστε να διαχωρίσουμε τα παιδιά με βάση αυθαίρετες κατηγοριοποιήσεις,
  • Αρνούμαστε να νομιμοποιήσουμε τις οποιεσδήποτε ρατσιστικές πολιτικές και λογικές από όπου κι αν εκπορεύονται,
  • Ζητάμε ως εκπαιδευτικοί το αυτονόητο: να πάνε ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!, με όλα τα σχετικά αιτήματα (τάξεις υποδοχής, υγεία, μεταφορά, κ.ά.), τα οποία, σε τελική ανάλυση, θα φέρουν και νέες θέσεις εργασίας για τον Κλάδο,
  • Θεωρούμε ότι με αυτήν μας τη θέση εκφράζουμε τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων και συναδελφισσών μας,

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΠΕΚ  ΔΑΚΕ

…και καλούμε τους συναδέλφους να έλθουν μαζικά στην τακτική Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 14 Νοέμβρη να συζητήσουμε το θέμα αυτό και να υιοθετήσουμε όλοι μαζί ως ΕΛΜΕ τη θέση:

Όλα τα παιδιά στο σχολείο!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το