Περίπου 200 άνθρωποι αγνοούνται ενώ τουλάχιστον τρεις είναι νεκροί μετά την κατάρρευση ενός φράγματος σε ορυχείο σιδηρομεταλλευμάτων στη Βραζιλία, σύμφωνα με την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία.

Ένα φράγμα κατέρρευσε σε ορυχείο σιδηρομεταλλευμάτων της εταιρείας Vale στη Βραζιλία, αφήνοντας περίπου 200 αγνοούμενους,  σύμφωνα με ανακοίνωση της πυροσβεστικής στην περιφέρεια Μίνας Γκεραΐς στη Βραζιλία.

Μεταξύ των αγνοούμενων είναι και 100 εργαζόμενοι στο ορυχείο οι οποίοι γευμάτιζαν στον χώρο των διοικητικών υπηρεσιών της εταιρείας όταν ένας χείμαρρος λάσπης και νερού σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας,  Πέντρο Αϊχάρα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, από το ατύχημα έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον τρεις άνθρωποι και άλλοι τέσσερις έχουν τραυματιστεί.

​Συνολικά διασώθηκαν 100 άτομα ενώ οι αρχές προχώρησαν σε εκκένωση των κατοίκων της περιοχής.

​Η βραζιλιάνικη πολυεθνική εταιρία Vale SA είναι ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές logistics στη Βραζιλία και επίσης ο μεγαλύτερος παραγωγός σιδηρομεταλλεύματος και νικελίου στον κόσμο.

Το περιστατικό έρχεται τέσσερα χρόνια μετά την κατάρρευση ενός άλλου φράγματος υπολειμμάτων σιδήρου στη Βραζιλία που ανήκει στην Vale και στην BHP Billiton, που κόστισε τη ζωή σε 17 άτομα και χαρακτηρίζεται ως η χειρότερη περιβαλλοντική καταστροφή στην ιστορία της Βραζιλίας.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το