Περίπου 2.000 διαδηλωτές των «Κίτρινων Γιλέκων» έχουν ήδη καταδικαστεί από τους συνολικά 8.700 που έχουν παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη, από τις 17 Νοεμβρίου του 2018, που το κίνημα κατέβηκε για πρώτη φορά στους δρόμους της Γαλλίας.

«Από τις 2.000 καταδικαστικές αποφάσεις που έχουν ήδη εκδοθεί, σε ένα ποσοστό 40% έχει επιβληθεί ποινή φυλάκισης και στο υπόλοιπο 60% άλλες μορφές τιμωρίας, όπως για παράδειγμα κοινωνική εργασία», δήλωσε η υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας Nicole Belloubet.

Δεδομένου ότι η ποινή φυλάκισης δεν οδηγεί πάντοτε σε άμεση κράτηση, διευκρίνισε ότι 390 άνθρωποι έχουν ήδη φυλακιστεί, είτε ως προφυλακιστέοι είτε τελεσίδικα. Οι ποινές που επιβάλλονται κυμαίνονται από ένα μήνα έως και τρία χρόνια για αυτούς.

Την ίδια στιγμή, περίπου 1.800 άνθρωποι που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο για περισσότερο από τέσσερις μήνες στη Γαλλία, αναμένεται να κάτσουν στο προσεχές διάστημα στο «σκαμνί», σύμφωνα με την υπουργό, η οποία δηλώνει ικανοποιημένη από την υιοθέτηση σκληρών μέτρων κατά των διαδηλωτών που εφάρμοσε η κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται πως για πρώτη φορά, το περασμένο Σάββατο, η γαλλική κυβέρνηση κινητοποίησε τις στρατιωτικές μονάδες της «Επιχείρησης Sentinelle» για να στηρίξουν την αστυνομία.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το