Σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν 7500 παιδιά στην Υεμένη από το 2013 λόγω των συγκρούσεων, επιθέσεων, βομβαρδισμών και ναρκών, γράφει έκθεση του ΟΗΕ.  Δεν γράφει όμως ότι όσα δεν σκοτώνονται, πεθαίνουν από πείνα.

Σύμφωνα με τη Save the Children, περίπου 85.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών μπορεί να έχουν πεθάνει στην Υεμένη από την πείνα.

Δύο εκατομμύρια παιδιά πάσχουν από οξύ υποσιτισμό και 360.000 κινδυνεύουν να λιμοκτονήσουν.

Διεθνείς οργανισμοί αναφέρουν ότι 14 εκ. άνθρωποι κινδυνεύουν από λιμό.

Κι όμως, κανείς δεν μιλά. Τα ευαίσθητα σε ό,τι αφορά στη Βενεζουέλα δυτικά μέσα ενημέρωσης σιωπούν εγκληματικά λες και ο θάνατος έχει πρόσημο!

Η κατάσταση στην Υεμένη έχει επιδεινωθεί μετά την επέμβαση μιας στρατιωτικής συμμαχίας υπό τη διοίκηση της Σαουδικής Αραβίας (στηριζόμενη από τις ΗΠΑ) το Μάρτιο του 2015.

Αλλά και «Μετά τη σύναψη της συμφωνίας της Στοκχόλμης την 13η Δεκεμβρίου(2018), εκτιμάται ότι οκτώ παιδιά σκοτώνονται ή τραυματίζονται καθημερινά στην Υεμένη», υπογράμμισε η Μισέλ Μπατσελέτ, επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τοποθετούμενη ενώπιον του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη.

Κι όμως κανείς δεν αντιδρά. Πουθενά δεν γίνεται θέμα. Οι ΗΠΑ και συνολικά οι χώρες της Δύσης κορυβαντιούν για τον Μαδούρο, αλλά σιωπούν για την Υεμένη. Σιωπούν για τα σκλαβοπάζαρα της Λιβύης. Το ίδιο και για το Κονγκό και τα μικρά παιδιά που εργάζονται στα ορυχεία κολτανίου. Το ίδιο και για τους απελπισμένους πρόσφυγες, τους μικρούς Αϊλάν που πνίγονται στη Μεσόγειο, για τους απάνθρωπους Σαλβίνι, για την άγρια εκμετάλλευση των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, για το trafficking…

Διαβάστε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το