Το μεσημέρι της Δευτέρας 24/2 ένας αστυνομικός ντυμένος με πολιτικά, και ενώ σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, βρέθηκε στον προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ και κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού του με φοιτητές δεν δίστασε να τους απειλήσει, στοχεύοντας τους με το υπηρεσιακό του όπλο.

Στη συνέχεια παρενέβησαν διμοιρίες των ΜΑΤ με σκοπό να απομακρύνουν τον αστυνομικό ενώ υπήρξαν και καταγγελίες για ξυλοδαρμό φοιτητών από μέρους τους.
Πρέπει να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη φορά από το περασμένο καλοκαίρι και τη νομική κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, που οι δυνάμεις καταστολής όχι απλώς εισβάλλουν στην ΑΣΟΕΕ, αλλά προβαίνουν σε χρήση δακρυγόνων, βομβών κρότου λάμψης και ξυλοδαρμούς φοιτητών.
Αντίστοιχα στις αρχές του μήνα, αστυνομικοί καταπάτησαν το άσυλο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ακολουθώντας σύμφωνα με τους ίδιους «εντολές από τα κεντρικά»…

Το τελευταίο περιστατικό στην ΑΣΟΕΕ αποτελεί επικίνδυνη κλιμάκωση της αστυνομοκρατίας και κρατικής αυθαιρεσίας και καταδεικνύει με τον πιο έμπρακτο τρόπο πως κίνδυνο για τους φοιτητές και τη σωματική τους ακεραιότητα δεν αποτελεί το άσυλο, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και οι φοιτητικοί αγώνες, αλλά αυτοί που τρομοκρατούν με σκοπό να επιβάλουν στην κοινωνία «άκρα του τάφου σιωπή».

Οι πρακτικές αυτές από τις δυνάμεις καταστολής εντάσσονται στο πλαίσιο της «μεταμνημονιακής κανονικότητας» και του δόγματος «νόμος και τάξη» που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο της κατεδάφισης των κοινωνικών κατακτήσεων, της καταπάτησης δημοκρατικών δικαιωμάτων και της τρομοκράτησης του λαού και της νεολαίας.

Ως Φοιτητική Πορεία καταδικάζουμε απερίφραστα την παρουσία της αστυνομίας στις σχολές μας και της απειλής κατά της ζωής συμφοιτητών μας. Καλούμε τη νεολαία να σταθεί απέναντι στην κρατική βία και καταστολή, να υπερασπιστεί τα μορφωτικά, εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα μέσα από μαζικούς, ενωτικούς αγώνες στο πλευρό του λαϊκού κινήματος.

ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

Πορεία

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το