Σήμερα Τρίτη 2 Ιούνη το απόγευμα έγινε η πορεία αλληλεγγύης στους Τούρκους αγωνιστές. Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια και κατάληξε στην Τούρκικη πρεσβεία, με τη συμμετοχή εκατοντάδων διαδηλωτών.

Το Μ-Λ ΚΚΕ ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της “Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν” καθώς και άλλων τούρκικων συλλογικοτήτων πήρε μέρος στην εκδήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης.

Από την ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ:

Το πολυμελές τούρκικο καλλιτεχνικό σχήμα «Grup Yorum» αναδεικνύεται αυτές τις μέρες σε σύμβολο του μακρόχρονου και αιματηρού αγώνα που διεξάγει ο λαός της Τουρκίας ενάντια στη βάρβαρη πολιτική του ντόπιου αντιδραστικού καθεστώτος του Ερντογάν. Δύο ακόμα μέλη του συγκροτήματος, η Helin Bölek, ο İbrahim Gökçek και ο αγωνιστής Mustafa Koçak έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας, έπειτα από πολύμηνη ηρωική απεργία πείνας. Πολλά ακόμα μέλη αλλά και δικηγόροι τους διώκονται και είναι φυλακισμένα από την κυβέρνηση Ερντογάν για την πολιτική τους δράση, επειδή υπερασπίζονται τα δημοκρατικά δικαιώματα του τούρκικου λαού.

Το αντιδραστικό και καταπιεστικό καθεστώς της Τουρκίας, με την πολιτική της πυγμής και του ακραίου αυταρχισμού, επιβάλλει τη φίμωση σε κάθε δημοκρατική, αριστερή και κομμουνιστική φωνή. Καταδικάζει σε μαζικές φυλακίσεις, βασανισμούς και εξόντωση όσους αντιστέκονται στην πολιτική της πιο βάρβαρης εκμετάλλευσης και του φασισμού.


Οι τούρκικες και κουρδικές οργανώσεις και συλλογικότητες που δρουν στη χώρα μας αναπτύσσουν αυτό το διάστημα εκδηλώσεις διεθνιστικής αλληλεγγύης προς τους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές συμπατριώτες τους, με αιχμές την ικανοποίηση των αιτημάτων των μελών του συγκροτήματος, την απελευθέρωση των δικηγόρων τους, τη διεξαγωγή δίκαιης δίκης όσων βρίσκονται στις φυλακές και την άρση του καθεστώτος της αδικίας και των πολιτικών διώξεων.

Το Μ-Λ ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη διεθνιστική του αλληλεγγύη και υποστήριξη στο δίκαιο και ηρωικό αγώνα που με αυταπάρνηση διεξάγουν οι Τούρκοι και Κούρδοι αγωνιστές.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το