Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν σιωπηλή πορεία στη Ναντ μετά τον θάνατο του Στιβ Μάϊα Κανίκο, που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια φεστιβάλ τον Ιούνιο εν μέσω αστυνομικής επιδρομής που κατέληξε σε συγκρούσεις.

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι προσήχθησαν από την αστυνομία στην πόλη Ναντ της Γαλλίας, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV που επικαλείται τις τοπικές αρχές.

Οι διαμαρτυρόμενοι κατέβηκαν στους δρόμους μετά τον θάνατο του Στιβ Μάϊα Κανίκο, που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια φεστιβάλ τον Ιούνιο εν μέσω αστυνομικής επιδρομής που κατέληξε σε συγκρούσεις.

Η γαλλική αστυνομία χρησιμοποίησε αντλίες νερού και δακρυγόνα για να διαλύσει το πλήθος στη σιωπηλή πορεία στη Νάντ.

Το σώμα του νεαρού άνδρα που πνίγηκε στον ποταμό Loire βρέθηκε τη Δευτέρα, πυροδοτώντας κατηγορίες για αστυνομική βία που οδήγησε στο θάνατό του, καθώς πολλοί συμμετέχοντες στο φεστιβάλ πιέστηκαν προς την κατεύθυνση του ποταμού από την αστυνομία που χρησιμοποιούσε κλοπ και δακρυγόνα.

​Οι γαλλικές αρχές στη Ναντ φαίνεται να αναφέρουν ότι ήθελαν να εμποδίσουν τη διατάραξη της ειρήνης να φτάσει στο κέντρο της πόλης μετά την αναφορά ότι τα Κίτρινα Γιλέκα θα συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Δείτε και αυτό:

https://www.m-lkke.gr/featured/%ce%bf%ce%b9-%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%8e%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%cf%80%cf%8c%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%bd%ce%bf%cf%81%ce%bc/

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το