Προσχηματικά καθυστερεί η δίκη της ναζιστικής συμμορίας

3 Φεβρουαρίου 2019

Στήλες:

Μοιραστείτε το άρθρο
Μετά από 4 περίπου χρόνια από την έναρξή της, η δίκη της Ναζιστικής οργάνωσης βρίσκεται στη διαδικασία των αναγνωστέων εγγράφων που έχει προσκομίσει η υπεράσπισή της. Τα περισσότερα από αυτά είναι εντελώς άσχετα, π.χ. βίντεο από εκδρομές προσκόπων ή ορειβατικών συλλόγων στον ποταμό Νέδα με σκοπό να τα συσχετίσουν με τα βίντεο που δείχνουν την εκπαίδευση του τάγματος εφόδου της Νίκαιας στον ίδιο τόπο ή επερωτήσεις των χρυσαυγιτών βουλευτών για άσχετα θέματα, τα οποία και παρακάμπτει η Έδρα. Αξίζει να σημειωθεί η κραυγαλέα απουσία των ίδιων των υπόδικων από την όλη διαδικασία.

Τις μέρες αυτές ολοκληρώνεται και στο Εφετείο η δίκη των δολοφόνων του Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν, Λιακόπουλου και Στεργιόπουλου, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα. Για πρώτη φορά ο μάρτυρας αστυνομικός που συνέλαβε τους δολοφόνους κατέθεσε ότι όταν τους ρώτησε τι είχε συμβεί, στο Αστυνομικό Τμήμα Πετραλώνων, αυτοί απάντησαν: “Ναι, έχουμε εμπλακεί σε επεισόδιο με έναν αλλοδαπό… Καλά δεν του κάναμε; Αφού μπαίνουν στα σπίτια μας… Έχουν έρθει στη χώρα μας, μας ληστεύουν, μας κάνουνε κακό…. Καλά δεν του κάναμε;”. Οι δικηγόροι της υπεράσπισης προσπάθησαν μάταια να αναγκάσουν τον αστυνομικό να ανακαλέσει τη μαρτυρία του με πλήθος ερωτήσεων. Τον Φεβρουάριο άλλωστε θα ξεκινήσει και η δίκη των Λαγού-Μίχου για την επίθεση στον χώρο “Συνεργείο” στην Ηλιούπολη.

Και βέβαια όσο αργεί η ολοκλήρωση της δίκης οι χρυσαυγίτες ανακατεύονται με τον εσμό των πατριδοκάπηλων “Μακεδονομάχων”, πλειοδοτώντας σε κάλπικο πατριωτισμό, στέλνοντας στο νοσοκομείο δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ, καταστρέφοντας ή κλέβοντας τον εξοπλισμό τους. Με τα σενάρια μάλιστα που κυκλοφορούν για πρόωρες εκλογές, είναι πολύ πιθανό η διαδικασία της δίκης να μην έχει ολοκληρωθεί ως τότε. Και η ευθύνη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά σε μια τέτοια εξέλιξη είναι σημαντική, νομιμοποιώντας τους να ξαναζητήσουν την ψήφο του ελληνικού λαού, ώστε να κόψει πόντους από τη Ν.Δ., ποντάροντας στη λογική του “μικρότερου κακού”!

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το
Go to Top