Σε εξέλιξη είναι η αγόρευση της εισαγγελέως στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία ξεκίνησε με την υπόθεση ανθρωποκτονίας του Παύλου Φύσσα, για την οποία πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος για ανθρωποκτονία με δόλο ο Γιώργος Ρουπακιάς.

Εισαγγελέας: Ένοχος για ανθρωποκτονία μόνο ο Ρουπακιάς

Πρότεινε, επίσης, να απορριφθούν οι ισχυρισμοί του ότι ήταν σε σύγχυση και σε άμυνα, λέγοντας: «Ο Ρουπακιάς αποφάσισε να εκτελέσει σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Επιπλέον, πρόθεση του κατηγορούμενου ήταν να φονεύσει τον παθόντα. Κατέβηκε από το αυτοκίνητο, του κατάφερε πλήγματα με μανία σε ευπαθή σημεία. Σε ήρεμη ψυχική κατάσταση που του επέτρεπε την ήρεμη σκέψη, αποδεχόμενος τον βάσιμο κίνδυνο θανατηφόρου αποτελέσματος των ενεργειών του, χρησιμοποιώντας το μαχαίρι έπληξε τον Παύλο Φύσσα. Οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου ότι ήταν σε άμυνα πρέπει να απορριφθούν ως αβάσιμοι καθώς δεν αποδείχθηκαν στην ακροαματική διαδικασία».

Για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους για τη δολοφονία Φύσσα η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή τους και τους έκρινε ένοχους μόνο για παράνομη οπλοκατοχή.  

Όπως έκρινε, ο Ρουπακιάς δεν είχε λάβει κλήση από την κομματική ιεραρχία όπως οι υπόλοιποι της Νίκαιας, οι οποίοι μετέβησαν στο σημείο αλλά δεν προκύπτει ότι ήταν σχεδιασμένη η δολοφονία ή ότι συνήργησαν σε αυτήν.

Ξεκίνησε η αγόρευση της εισαγγελέως στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Πρόσθεσε ότι «ο Ι. Λαγός προσπαθούσε μετά να λάβει πληροφορίες για το τι συνέβη. Ποιο θα ήταν το όφελος για το κόμμα; Και γιατί να το έκαναν εκείνο το βράδυ; Πού ήξεραν ότι θα πήγαινε ο Φύσσας στο Κοράλλι; Και γιατί δεν πήγαν σε κάποιο σκοτεινό σημείο αν ήθελαν να τον βλάψουν;».

Είπε ακόμα ότι δεν προκύπτει να ήταν στοχοποιημένος ο Φύσσας από τη Χρυσή Αυγή. Επίσης, χαρακτήρισε αναξιόπιστους τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Για την υπόθεση των Αιγύπτιων αλιεργατών πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων για πρόκληση βαριάς σκοπούμενης βλάβης από κοινού. 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το