Πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ του Μωβ και της FemArtAct «Peace vs Piece», Μέρος Ι: Η αντίσταση των Παλαιστινίων γυναικών στη Χεβρώνα.  Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση με την σκηνοθέτιδα και την Παλαιστίνια ακτιβίστρια που έρχεται από τη Χεβρώνα ειδικά για την προβολή του ντοκιμαντέρ.

Το ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε μετά τις αποστολές του Μωβ στην Παλαιστίνη και στο Ισραήλ το 2018, με αφορμή την τραγική επέτειο των 70 χρόνων από τη Νάκμπα (τη Μεγάλη Καταστροφή για τους Παλαιστίνιους το 1948). Το πρώτο μέρος του είναι γυρισμένο στη Χεβρώνα και παρουσιάζει την σκληρή καθημερινότητα των Παλαιστινίων στην κατακερματισμένη αυτή ιστορική πόλη, με τη νεκρή ζώνη στην καρδιά της πόλης και με τους παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς που συνεχώς επεκτείνονται υπό την προστασία του ισραηλινού στρατού κατοχής. Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει παράλληλα την αντίσταση των Παλαστινίων στην κατοχή, και ειδικά τον αγώνα των γυναικών, που έχουν να αντιμετωπίσουν και την πατριαρχία, μέσα από τη δράση των οργανώσεων Youth Against Settlements και Roles for Social Change Association-ADWAR.
Σας περιμένουμε λοιπόν αυτό το Σάββατο 2/3 στο Balkan Can Kino (Communitism, Κεραμεικού 28). Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00. Η προβολή ξεκινάει στις 20.30 ακριβώς. Η είσοδος είναι δωρεάν με ελεύθερη συνεισφορά.
Διάρκεια ντοκιμαντέρ 57 λεπτά, αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους, παραγωγή 2019 με αυτοχρηματοδότηση, σκηνοθεσία και έρευνα Αλεξία Τσούνη, φωτογραφία και μοντάζ Γιώργος Γιαννόπουλος.

Πηγή: tomov

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το