Σε ένα πρωτοφανές περιστατικό που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, δάσκαλοι που συμμετείχαν σε άσκηση σε σχολείο των ΗΠΑ, πυροβολήθηκαν με αεροβόλα όπλα για να καταλάβουν τι συμβαίνει όταν απλά «καλύπτονται και δεν κάνουν τίποτα».

Δάσκαλοι της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Πολιτεία των ΗΠΑ Ιντιάνα, διατάχτηκαν να γονατίσουν ενώπιον ενός τοίχου προτού «εκτελεστούν» από πίσω με αεροβόλα όπλα (airsoft) κατά τη διάρκεια ασκήσεων ασφαλείας.

Στις 4 Ιανουαρίου, περίπου 30 εκπαιδευτικοί του δημοτικού σχολείου Μίντοουλόουν στο Μοντιτσέλλο υποβλήθηκαν σε εκπαίδευση τύπου ALICE, η οποία ενθαρρύνει τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να είναι δραστήριοι όταν αντιμετωπίζουν έναν ενεργό σκοπευτή, προσπαθώντας μάλιστα να αφοπλίσουν τον επιτιθέμενο. Ωστόσο, οι «πυροβολισμοί» με πλαστικά σφαιρίδια κατά δασκάλων δεν περιλαμβάνονται συνήθως στο πλαίσιο των ασκήσεων ALICE.

​«Μας είπαν:» Αυτό συμβαίνει αν απλά καλύπτεστε και δεν κάνετε τίποτα», δήλωσε διατηρώντας την ανωνυμία του ένας δάσκαλος στο IndyStar. «Μας πυροβόλησαν σε όλη την πλάτη μας. Με χτύπησαν τέσσερις φορές… πονούσε τόσο πολύ».

Σύμφωνα με το RT,  οι δάσκαλοι κατέθεσαν ότι μετά την υπερβολικά ρεαλιστική άσκηση είχαν μώλωπες και εκδορές από τα «πυρά».

Οι δάσκαλοι οδηγούνταν σε ένα δωμάτιο, τέσσερις κάθε φορά, στο οποίο δέχονταν τους πυροβολισμούς, χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση.

​Παράλληλα, οι δάσκαλοι έλαβαν εντολή να μην προειδοποιούν κανέναν από τους συναδέλφους τους όταν εγκατέλειπαν το δωμάτιο.

«Οι εκπαιδευτικοί δεν θα πρέπει ποτέ να υπομένουν να δέχονται σφαιρίδια στο πλαίσιο ασκήσεων», δήλωσε ο Κιθ Γκάμπιλ, αντιπρόεδρος της Ένωσης Δασκάλων της Ιντιάνα (ISTA), ο οποίος πρόσθεσε ότι θεωρεί πως η εκπαίδευση ήταν «βασισμένη στο φόβο», συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην πρόκληση τραυματισμών.

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις ήρθαν στο φως μόλις πρόσφατα, κατά τη διάρκεια της συλλογής μαρτυριών για την υποστήριξη του νομοσχεδίου «House Bill 1004» στην Βουλή των Αντιπροσώπων, το οποίο ασχολείται με την ασφάλεια των σχολείων και αποσκοπεί στη βελτίωση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και συναισθηματικής στήριξης των μαθητών στα κρατικά σχολεία.

​​Το αστυνομικό τμήμα της περιοχής του Ουάιτ Κάουντι, το οποίο συντονίζει τις συγκεκριμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, δήλωσε ότι σταμάτησε να χρησιμοποιεί όπλα airsoft στις ασκήσεις μετά από τα παράπονα όσων συμμετείχαν σε αυτές.

«Είναι ένα μαλακό, σφαιρικό βλήμα», δήλωσε ο Σερίφης Μπιλ Μπρουκς για τον εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των ασκήσεων. «Πληροφορηθήκαμε ότι ένας δάσκαλος αναστατώθηκε [από το περιστατικό]. Οπότε το τερματίσαμε».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το