Πόση καλοσύνη πια;

Αργήσαμε, σύντροφε. Αργήσαμε πολύ.
Πρέπει να πούμε το δικό μας τραγούδι.

Πόση καλοσύνη γύρω τους κι εντός, να αντέξουν οι λαοί πια. Από του καθενός τη μεγαλοσύνη.
Κάθε τρεις και λίγο ο πάσα, εις, τις ηγέτης, που ξεχειλίζει από άπειρη σοφία και μεγαλοσύνη, τούς προσφέρει και μια χειρονομία ειρήνης.

Αρχηγός άπειρης σοφίας και όταν λέμε άπειρη, εννοούμε και φιλοσοφικά και φυσικο-μαθηματικά και θεολογικά άπειρη, είναι αναμφισβήτητα ο διαβολικά καλός, Τραμπ. Στη γεωγραφική σοφία κουτσαίνει λίγο, καθώς, όντας στην πολιτεία του Κολοράντο, υποσχέθηκε στους πολίτες της, ένα «όμορφο τείχος, ένα μεγάλο τείχος που θα είναι αληθινά αποτελεσματικό, δεν θα μπορούν να το περάσουν ούτε από πάνω ούτε από κάτω». Το Κολοράντο τώρα, έχει σύνορα με την αμερικανική πολιτεία Νιου Μέξικο, από το 1912, καθώς και με άλλες αμερικανικές πολιτείες, είναι θα λέγαμε μια μεσαία πολιτεία. Και πάντως δεν έχει σύνορα με τη χώρα, Μεξικό, ούτε από πάνω, ούτε από κάτω, ούτε από πλάι, όπου ο Τραμπ, όντως χτίζει το διαβόητο Τείχος. Στα σύνορα του Νιου Μέξικο, με το Μεξικό. Είναι σα να πήγαινε ο Άδωνις στα Βρασνά της Θεσσαλονίκης και να υποσχόταν να χτίσει τείχος για να αναχαιτίσει τις προσφυγικές ροές, που «απειλούν» το χωριό, στα όρια με το νομό Σερρών.

Κάθε χειρονομία …ειρήνης, φέρνει καταστροφή και αίμα. Για την ειρήνη έδωσε ο Τραμπ το πράσινο φως στην τούρκικη εισβολή στη Συρία. Ακολούθησαν θάνατοι, ερείπια και προσφυγιά. Ειρηνική κατάπαυση του πυρός των …τόσων ωρών; Ακολούθησαν εχθροπραξίες. Για να ειρηνεύσει η περιοχή, δολοφόνησαν οι Αμερικανοί, δυο στελέχη του ISIS, (αυτούς που η χώρα του Τραμπ χρηματοδοτούσε παλιότερα), καουμπόικα, χωρίς δίκες, με συνοπτικές διαδικασίες, έτσι για δωράκι. Και οι στρατιωτικές συγκρούσεις συνεχίστηκαν.

Από την άλλη, να και ο Πούτιν με άλλες τόσες ώρες κατάπαυση του πυρός. Νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις, νέοι νεκροί, νέοι ξεσπιτωμένοι.
Και για ρίξουμε και λίγο μαϊντανό στο μαγείρεμα: Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε πως υπάρχουν ενδείξεις ότι τα τούρκικα στρατεύματα χρησιμοποίησαν χημικά αέρια στην επίθεσή τους στη Συρία. Γερμανός αξιωματούχος, πάλι, δήλωσε πως τα στρατεύματα της Συρίας χρησιμοποίησαν χημικά αέρια στις εχθροπραξίες, σύμφωνα με έτερες ενδείξεις.

Μα γιατί το παιδεύουμε τόσο; Τί τις θέλουμε τις αμπελοφιλοσοφίες για τους «κακούς» τοπικούς ηγέτες; τα χημικά αέρια; τα πυρηνικά; Αφού βομβαρδισμούς θα κάνουν ούτως ή άλλως οι …ειρηνοποιοί, που όλοι ανεξαιρέτως για την ειρήνη δουλεύουνε. Το μάθαμε απέξω το παραμύθι. Το εμπεδώσαμε. Τώρα, το πώς από τις άοκνες προσπάθειες ειρήνευσης, καταλήγουμε πάντα σε πολέμους και εκατομμύρια κολασμένους, είναι ένα μεγάλο μαθηματικό πρόβλημα. Θα μπορούσαμε να το απεικονίσουμε κάπως έτσι: Α ειρήνη + Β ειρήνη + Γ ειρήνη = Μας δουλεύουνε.
Φτάνει πια, δε θέλουμε άλλες πρωτοβουλίες ειρήνης. Πάρτε τα στρατεύματά σας και σπίτι σας. Δεν θέλουμε να μας σώσετε, άλλο. Βαρεθήκαμε σε κάθε σώσιμό σας, να ανοίγουν και οι εφτά ουρανοί πάνω μας και να βρέχουν δυστυχία.

★★★

Για την ενημέρωσή σας: η εφαρμογή χαρατσιών σε βάρος μας, από τις Τράπεζες στα pin, κάρτες και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, αποφέρει περίπου εκατό εκατομμύρια το μήνα, κέρδη, στις Τράπεζες. Δεν είν’ κακά! Φασούλι το φασούλι που λεν και τα μαθήματα πολιτικής οικονομίας, γεμίζει το σακούλι. Μόνο που γεμίζοντας το σακούλι των Τραπεζών, αδειάζει το δικό μας σακούλι.

Τάνια Ζωγράφου

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το