Το ΚΚΕ πέτυ­χε να βάλει την κα­τα­λυ­τι­κή του σφρα­γί­δα στο 38ο Συ­νέδριο της ΟΙ­ΥΕ (Ομο­σπον­δί­ας Ιδιω­τι­κών Υπαλ­λή­λων Ελ­λάδας), η οποία, μέχρι χτες, ήταν επι­σή­μως η με­γα­λύ­τε­ρη ομο­σπον­δία της ΓΣΕΕ. Βάζο­ντας το κε­ρα­σάκι στην τούρ­τα του (πο­λυ­πα­ρα­γο­ντι­κού) εκ­φυ­λι­σμού και συ­νάμα μα­ρα­σμού των συν­δι­κα­λι­στι­κών δια­δι­κα­σιών, το ΚΚΕ, το  ΠΑ­ΜΕ, και η ΔΑΣ συ­νέβα­λαν τα μέγι­στα στη διάλυ­ση του Συ­νε­δρί­ου, θε­ω­ρώντας μάλι­στα ότι έκα­ναν και κα­τόρ­θω­μα.

Αυ­τό το κα­τόρ­θω­μα ετοι­μάζο­νται να το επα­να­λάβουν στο ανώτα­το επί­πε­δο, δρο­μο­λο­γώντας την ορι­στι­κή διάλυ­ση του συ­νε­δρί­ου της ΓΣΕΕ. «Ού­τε βή­μα πί­σω! Συ­νέδριο ερ­γα­τών, όχι νόθων και ερ­γο­δο­τών» δια­βάζα­με στο πρω­το­σέλι­δο του Ρι­ζο­σπάστη της 3ης Απρι­λί­ου, της προη­γου­μένης, δη­λα­δή, του 37ου Συ­νε­δρί­ου της ΓΣΕΕ. Την 4η Απρι­λί­ου έκα­ναν πράξη τις υπο­σχέσεις τους, και εμπόδι­σαν τους «νόθους» και τους «ερ­γο­δότες» να κάνουν ερ­γα­τι­κό συ­νέδριο. Πε­ριτ­τό να ση­μειω­θεί ότι ΠΑ­ΣΚΕ-ΔΑ­ΚΕ και σία επι­χεί­ρη­σαν διε­ξα­γω­γή Συ­νε­δρί­ου αρ­χι­κώς στην Κα­λα­μάτα, αλ­λά τους βρή­καν οι ΠΑ­ΜΕί­τες, και έτσι οι πρώτοι, σκέφτη­καν να με­τα­φέρουν τις δια­δι­κα­σί­ες πιο μα­κριά (στη Ρόδο), πε­ριο­ρί­ζο­ντάς τες χρο­νι­κά (σε μία ημέρα), με την ελ­πί­δα ότι θα βρε­θούν μα­κριά από ντράβα­λα. Πλα­νή­θη­καν πλάνην οι­κτρά. Τώρα, το ερώτη­μα για την κα­θε­στη­κυία πλειο­ψη­φία της ΓΣΕΕ εί­ναι αν θα μπο­ρέσει να βρει τόπο πιο απο­μα­κρυ­σμένο και χρο­νι­κό πλαί­σιο πιο πε­ριο­ρι­σμένο, ώστε να μη μπο­ρέσουν οι ΠΑ­ΜΕί­τες να δια­λύ­σουν την τρί­τη, τε­λευ­ταία και φαρ­μα­κε­ρή απόπει­ρα διε­ξα­γω­γής συ­νε­δρί­ου, ή αν θα πα­ρα­δώσει από τώρα τα όπλα και θα ζη­τή­σει, για πρώτη φο­ρά στην 100χρο­νη ιστο­ρία της, με τέτοιον μάλι­στα τρόπο, διο­ρι­σμό διοί­κη­σης στο ανώτε­ρο συν­δι­κα­λι­στι­κό όρ­γα­νο της χώρας!

Ωστόσο τα μαύ­ρα μα­ντάτα για το ερ­γα­τι­κό κί­νη­μα της χώρας, όσο και το μαύ­ρο πο­λι­τι­κό χιού­μορ της «συν­δι­κα­λι­στι­κής μα­φί­ας» (έτσι ονο­μάζει το ΠΑ­ΜΕ την πλειο­ψη­φία της ΓΣΕΕ) και της «κομ­μα­τι­κής μα­φί­ας» (έτσι ονο­μάζει ην πλειο­ψη­φία της ΓΣΕΕ το ΠΑ­ΜΕ), δεν στα­μα­τούν εδώ.

Η πλειο­ψη­φία της ΓΣΕΕ και οι Αρ­χές

Φυ­σι­κά από τον Πα­να­γόπου­λο και τους συν αυ­τώ, δεν πε­ρι­μένα­με και τί­πο­τα λι­γότε­ρο από την πρόσκλη­ση (δη­λα­δή, την νο­μι­μο­ποί­η­ση) σε αστυ­νο­μι­κές δυ­νάμεις και ει­σαγ­γε­λείς, αρ­χι­κά να προ­στα­τέψουν τη διε­ξα­γω­γή του συ­νε­δρί­ου, και, με­τά τη διάλυ­σή του, να εντο­πί­σουν και να απο­δώσουν ευ­θύ­νες.

Με­τά τη διάλυ­ση του Συ­νε­δρί­ου στη Ρόδο, η ΓΣΕΕ εξέδω­σε Δελ­τίο Τύ­που, το οποίο, με­τα­ξύ άλ­λων, συ­μπυ­κνω­μένα ανα­φέρει: «Σο­βα­ρότα­τες εί­ναι οι ευ­θύ­νες της Κυ­βέρ­νη­σης και της ηγε­σί­ας της ΕΛΑΣ, που για ακόμη μια φο­ρά δεν προ­στάτε­ψαν τη δη­μο­κρα­τι­κή μας δια­δι­κα­σία και επέτρε­ψαν μια νέα ει­σβο­λή τρα­μπού­κων, γνω­στών και αγνώστων, οι οποί­οι διέπρα­ξαν μπρο­στά στα μάτια της αστυ­νο­μί­ας σω­ρεία ποι­νι­κών αδι­κη­μάτων κα­τά πε­ριου­σί­ας και ζω­ής.

 Η ΓΣΕΕ εγκαί­ρως εί­χε προει­δο­ποι­ή­σει το Υπουρ­γείο Δη­μο­σί­ας Τάξης και τις Αρ­χές και δη­λώνει ότι θα ανα­ζη­τη­θούν ποι­νι­κές και αστι­κές ευ­θύ­νες κα­τά πα­ντός υπευ­θύ­νου». Η αλή­θεια εί­ναι ότι, ερ­γα­τι­κό συ­νέδριο με τόσες ευ­θεί­ες προ­σκλή­σεις στην αστυ­νο­μία, δύ­σκο­λα συ­να­ντάει κα­νείς.

το ΠΑ­ΜΕ και οι Αρ­χές

Όλες τις ημέρες στις οποί­ες επι­χει­ρή­θη­κε να διε­ξα­χθεί τόσο το κυ­ριο­λε­κτι­κώς «προ­πα­ρα­σκευα­στι­κό» Συ­νέδριο της ΟΙ­ΥΕ, όσο και τις ημέρες που επι­χει­ρή­θη­κε να σερ­βι­ρι­στεί το «κυ­ρί­ως πιάτο» του Συ­νέδριο της ΓΣΕΕ, το ΠΑ­ΜΕ βομ­βάρ­δι­ζε ανε­λέη­τα τις ηλε­κτρο­νι­κές διευ­θύν­σεις πρω­το­βάθ­μιων σω­μα­τεί­ων και άλ­λων συν­δι­κα­λι­στι­κών ορ­γάνων, προ­ε­τοι­μάζο­ντας το έδα­φος για όσα δρο­μο­λο­γού­σε, με συ­νε­χείς αντα­πο­κρί­σεις τόσο από την τα­ξι­κή του πάλη, όσο και από τη δυ­σω­δία της συν­δι­κα­λι­στι­κής μα­φί­ας.

Το αθε­όφο­βο ΠΑ­ΜΕ έχει το θράσος (ή το υψη­λό χιού­μορ) να κάνει και μα­θή­μα­τα θε­ω­ρί­ας στα πρω­το­βάθ­μια σω­μα­τεία, ενάντια στις λε­γκα­λι­στι­κές αυ­τα­πάτες, ενάντια δη­λα­δή στη αστι­κή νο­μι­μο­φρο­σύ­νη και στον συμ­βι­βα­σμό με μια υπο­κρι­τι­κή, ψευ­δε­πί­γρα­φη νο­μι­μότη­τα:

«…Τε­λι­κά το ζή­τη­μα εί­ναι πώς αντι­λαμ­βα­νόμα­στε το ερ­γα­τι­κό κί­νη­μα και τα σω­μα­τεία. Ως “θε­σμι­κό” όρ­γα­νο, μέρος των αστι­κών θε­σμών και της κοι­νω­νι­κής εται­ρι­κότη­τας ή ως όρ­γα­νο της τα­ξι­κής πάλης, όπλο στα χέρια των ερ­γα­ζο­μένων χω­ρίς «αλ­λά» και γαρ­νι­τού­ρες. Σπάζο­ντας κάθε λε­γκα­λι­στι­κή αυ­τα­πάτη και απο­θέω­ση της αστι­κής νο­μι­μο­φρο­σύ­νης, που ση­μαί­νει υπο­δού­λω­ση των ερ­γα­ζο­μένων στα νόμι­μα θέλω των ερ­γο­δο­τών…».

Δί­πλα σε αυ­τό το μή­νυ­μά του, έχει εν­δια­φέρον (πλάκα) να ιδεί κα­νείς, στις τε­λευ­ταί­ες αυ­τές ημέρες των Συ­νε­δρί­ων, τους τί­τλους και μόνο σε κάποια από τα δε­κάδες προ­ω­θη­μένα βομ­βαρ­δι­στι­κά mail του ΚΚΕ – ΠΑ­ΜΕ – ΔΑΣ. Να τι δια­βάζει κα­νείς από το σύγ­χρο­νο αντι-λε­γκα­λι­στι­κό τα­ξι­κό κί­νη­μα (η έντο­νη γρα­φή, δι­κή μας):

– ΠΑ­ΜΕ: ΕΚΤΑ­ΚΤΟ: Επι­στο­λή ΔΑΣ ΟΙ­ΥΕ προς Δι­κη­γο­ρι­κό Σύλ­λο­γο Αθη­νών για το Συ­νέδριο της Ομο­σπον­δί­ας 12-13 Μάρ­τη στο Caravel  (12 Μαρ­τί­ου)

– ΠΑ­ΜΕ: Εξώδι­κο της ΔΑΣ προς την πλειο­ψη­φία της Διοί­κη­σης της ΓΣΕΕ (14 Μαρ­τί­ου)

– ΠΑ­ΜΕ: Κα­ταγ­γε­λία της ΔΑΣ στον Δι­κη­γο­ρι­κό Σύλ­λο­γο Αθή­νας για τις σο­βα­ρές πα­ρα­τυ­πί­ες ενόψει του Συ­νε­δρί­ου της ΓΣΕΕ  (14 Μαρ­τί­ου)

– ΠΑ­ΜΕ: Πα­ρέμ­βα­ση της ΔΑΣ στην Ει­σαγ­γε­λία Κα­λα­μάτας ενάντια στη συν­δι­κα­λι­στι­κή μα­φία (16 Μαρ­τί­ου)

– ΠΑ­ΜΕ: Εξώδι­κη Δια­μαρ­τυ­ρία-Πρόσκλη­ση των αντι­προ­σώπων της ΔΑΣ στο 37ο Συ­νέδριο της ΓΣΕΕ (16 Μαρ­τί­ου)

– ΠΑ­ΜΕ: Σχε­τι­κά με τον διο­ρι­σμό δι­κη­γόρων που θα έχουν το ρόλο των δι­κα­στι­κών αντι­προ­σώπων  (21 Μαρ­τί­ου)

– ΠΑ­ΜΕ: Επι­στο­λή της ΔΑΣ προς τον Δή­μαρ­χο Ρόδου  (01 Απρι­λί­ου)

– ΠΑ­ΜΕ: Υπόμνη­μα ΔΑΣ προς το Δι­κη­γο­ρι­κό Σύλ­λο­γο Ρόδου (01 Απρι­λί­ου)

– ΠΑ­ΜΕ: Υπόμνη­μα ΔΑΣ προς την Ένω­ση Δι­κα­στών και Ει­σαγ­γε­λέων (01 Απρι­λί­ου)

– ΠΑ­ΜΕ: Πα­ρέμ­βα­ση των με­λών της Διοί­κη­σης της ΓΣΕΕ και στε­λε­χών του ΠΑ­ΜΕ στην Αστυ­νο­μι­κή Διεύ­θυν­ση Ρόδου (03 Απρι­λί­ου)

– ΠΑ­ΜΕ: Δελ­τίο τύ­που για την πα­ρέμ­βα­ση της ΔΑΣ στον πρόε­δρο του δι­κη­γο­ρι­κού συλ­λόγου της Ρόδου (05 Απρι­λί­ου)

– ΠΑ­ΜΕ: Δελ­τίο τύ­που για την πα­ράστα­ση στον ει­σαγ­γε­λέα Ρόδου (05 Απρι­λί­ου­)

Συ­μπε­ρα­σμα­τι­κά

α) Εί­ναι προ­φα­νές ότι το ΚΚΕ έχει δώσει από τις 12 Μαρ­τί­ου, κυ­ριο­λε­κτι­κή γρο­θιά στην αστι­κή νο­μι­μο­φρο­σύ­νη. Μόνο την πυ­ρο­σβε­στι­κή δεν ει­δο­ποί­η­σε!

β) Εί­ναι δύ­σκο­λο να προσ­διο­ρι­στεί το κρε­σέντο αντι-λε­γκα­λι­σμού του ΚΚΕ. Ορι­σμένοι λένε ότι όσο περ­νάει ο και­ρός επι­δει­νώνε­ται, ενώ κάποιοι εστιάζουν στην 13η Μαρ­τί­ου. Η πρώην διοί­κη­ση της ΟΙ­ΥΕ σχο­λί­α­σε με αυ­στη­ρό τόνο την απο­φράδα εκεί­νη ημέρα (και πάλι, η έντο­νη γρα­φή, δι­κή μα­ς):

ΑΝΑ­ΚΟΙ­ΝΩ­ΣΗ – ΔΕΛ­ΤΙΟ ΤΥ­ΠΟΥ ΟΙ­ΥΕ

ΤΟ ΑΠΥΘ­ΜΕ­ΝΟ ΘΡΑ­ΣΟΣ ΤΟΥ ΠΑ­ΜΕ

ΠΡΟ­ΣΕ­ΦΥ­ΓΕ ΣΤΟ ΔΙ­ΚΑ­ΣΤΗ­ΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟ­ΡΙ­ΣΕΙ ΑΠΟ­ΚΛΕΙ­ΣΤΙ­ΚΑ ΔΙ­ΚΙΑ ΤΟΥ ΜΟ­ΝΟ­ΠΑ­ΡΑ­ΤΑ­ΞΙΑ­ΚΗ ΔΙΟΙ­ΚΗ­ΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙ­ΥΕ!

Οι αυ­τόκλη­τοι προ­στάτες της ερ­γα­τι­κής τάξης, οι τρα­μπού­κοι του ΠΑ­ΜΕ αφού διέλυ­σαν το Συ­νέδριο της Ομο­σπον­δί­ας κα­τέθε­σαν μέσα σε 15 ώρες αί­τη­ση ασφα­λι­στι­κών μέτρων για διο­ρι­σμό Προ­σω­ρι­νής Διοί­κη­σης απο­τε­λού­με­νης μόνο από 21 μέλη του ΠΑ­ΜΕ!

Την κα­τάπτυ­στη αυ­τή αί­τη­ση (προς την αστι­κή δι­καιο­σύ­νη!!) την κα­τα­θέτουν τα «επα­να­στα­τι­κά και τα­ξι­κά σω­μα­τεία» του ΠΑ­ΜΕ: ο Σύλ­λο­γος Εμπο­ρο­ϋπαλ­λή­λων Αθή­νας και Σύν­δε­σμος Ιδιω­τι­κών Υπαλ­λή­λων ΑΕ και Γρα­φεί­ων Αθή­νας.

Ντρο­πή και αί­σχος. Η βρω­μιά σε όλο της το με­γα­λείο.

Αφού στο όνο­μα της ερ­γα­τι­κής τάξης τρα­μπού­κι­σαν πάνω από 500 συ­νέδρους και διέλυ­σαν το συ­νέδριο της με­γα­λύ­τε­ρης ερ­γα­τι­κής ομο­σπον­δί­ας, τώρα κα­τα­φεύ­γουν στην αστι­κή δι­καιο­σύ­νη, μή­πως και κα­τα­φέρουν με πει­ρα­τι­κό και μα­φιόζι­κο τρόπο, να διο­ρι­στούν δι­κα­στι­κά και να κάνουν κα­τάλη­ψη της Ομο­σπον­δί­ας.

Η κα­τρα­κύ­λα τους δεν έχει όρια.

Η ηθι­κή εί­ναι άγνω­στη λέξη για αυ­τούς.

Ο πάτος τον οποί­ον έχουν πιάσει δεν πε­ρι­γράφε­ται.

γ) Να λοι­πόν που ΔΑ­ΚΕ-ΠΑ­ΣΚΕ και λοι­ποί βγαί­νουν «από τα αρι­στε­ρά» στο ΚΚΕ! Βέβαια, επα­να­λαμ­βάνου­με, η συμ­βο­λή του ΚΚΕ – ΠΑ­ΜΕ – ΔΑΣ εί­ναι μόνο το κε­ρα­σάκι στην τούρ­τα του εκ­φυ­λι­σμού και συ­νάμα μα­ρα­σμού των συν­δι­κα­λι­στι­κών δια­δι­κα­σιών. Κάποιοι λένε ότι, στην πε­ρί­ο­δο αυ­τή, το συ­γκε­κρι­μένο κε­ρα­σάκι έχει μέγε­θος πε­πο­νιού.

Δημήτρης Κουφοβασίλης

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το