Η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να πείσει για την «κανονικότητα» αλλά έρχεται διαρκώς η πραγματικότητα και την διαψεύδει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα από το χώρο της δημόσιας Υγείας:
Μητέρα και κόρη ζήτησαν ραντεβού για ιατρική εξέταση (γαστροσκόπηση) για την πρώτη, στο νοσοκομείο Χανίων. Το αίτημά τους απαντήθηκε και το ραντεβού προσδιορίστηκε τον Φεβρουάριο του 2022!
Το θέμα δημοσιοποίησε η κόρη της ασθενούς, η οποία έγραψε:
«Λοιπόν αγαπητοί αρμόδιοι στο Υπουργείο Υγείας και τωρινοί και προηγούμενοι και επόμενοι…
Η μαμά μου πήγε σήμερα» (σ.σ.: χθες, Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020) «στο Νοσοκομείο Χανίων να κλείσει ένα ραντεβού για να κάνει γαστροσκόπηση και κολονοσκοπηση. Με πήρε τηλέφωνο αμέσως μετά για να μου πει ότι τον άλλο μήνα.. σε μερικές μέρες δηλαδή… θα κάνει την εξέταση και ήταν πολύ χαρούμενη. Όταν όμως πήγε σπίτι και είδαν με τον αδερφό μου το χαρτάκι η απογοήτευση ήταν μεγάλη. Το ραντεβού έχει κλειστεί για το 2022. Όταν μου το είπε, σκέφτηκα να κλάψω ή να γελάσω;
Λοιπόν γέλασα πολύ… μα πάρα πολύ. Και όχι γιατί ήταν αστείο, αλλά μόνο ως αστείο μπορεί κανείς να το εκλάβει για να μη θυμώσει πολύ… Και είναι μέχρι να τύχει στον καθένα και να δει ποιο πραγματικά είναι το Σύστημα Υγείας για το οποίο πληρώνουμε αδρά και παχουλά όλοι μας…
Αυτή είναι η κατάσταση στον χώρο της υγείας και όχι μόνο, και τα προβλήματα είναι τεράστια και επειδή δεν τα φωνάζουμε καθημερινά δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν…».
Μεμονωμένο γεγονός; Δυστυχώς, πρόκειται για ένα συμβάν που εντάσσεται στην «κανονικότητα» των νοσοκομείων όλης της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι με αφορμή τον τον τραυματισμό τεσσάρων εργατών από πυρκαγιά στα διυλιστήρια της ΜOTOR Oil αναδείχθηκαν τα εξής:
Η χώρα μας μετράει σήμερα 750 κρεβάτια ΜΕΘ στο ΕΣΥ, από τα οποία λειτουργούν μόλις τα 560, ενώ εξοπλισμό έχουν τα 650. Μόνο το 6% των συνολικών κρεβατιών των νοσοκομείων στη χώρα μας είναι κρεβάτια ΜΕΘ (έπρεπε να είναι 20%). Καθημερινά πάνω από 30 βαρέως πάσχοντες περιμένουν για κρεβάτι ΜΕΘ. Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικολόγων, απαιτούνται τουλάχιστον 3.000 δημόσια κρεβάτια ΜΕΘ.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το