Με κεντρικό σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες – Όχι τα κέρδη των λίγων» τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ, προχωρούν σε οργανωτική σύσκεψη στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ (Μπουμπουλίνας 21) την Πέμπτη 11 Οκτώβρη στις 10.30 π.μ.

Παράλληλα τα ναυτεργατικά Σωματεία ζητούν την άμεση σύγκλιση της ΕΕ της ΠΝΟ.

Στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν τα εξής:

«Οργανώνουμε μαχητική απάντηση, με 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στις 8 Νοέμβρη. Καμία αναμονή, καμία ανοχή στις αυταπάτες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, που συνεχίζει όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις την αντεργατική πολιτική για την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία του κεφαλαίου, στις κατευθύνσεις της ΕΕ, του ΔΝΤ, με καταστροφικές συνέπειες για την εργατική λαϊκή οικογένεια.

“Μπροστά οι δικές μας ανάγκες – Όχι τα κέρδη των λίγων”.

Στην καπιταλιστική τους ανάπτυξη αποτελούν εμπόδιο οι δικές μας ανάγκες, θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν τα συμφωνηθέντα, τους 700 μνημονιακούς νόμους.

Αυτό καταγράφεται και στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019, με κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης για να ενισχυθούν τα ματωμένα πλεονάσματα.

Αυτό επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά από τη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και των άλλων πολιτικών δυνάμεων ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, έως τη Χρυσή Αυγή, καταψηφίζοντας το σχέδιο νόμου για τις ΣΣΕ που κατέθεσε το ΚΚΕ και έχουν συνυπογράψει 530 συνδικαλιστικές οργανώσεις για την κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων, την αύξηση του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ!

Η άλλη όψη της αντιλαϊκής επίθεσης είναι η όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, η δράση της ελληνικής κυβέρνησης προς όφελος των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών και της ΕΕ. Οι αντιθέσεις και οι ανταγωνισμοί στην ευρύτερη περιοχή οξύνονται μεταξύ ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσίας και Κίνας, έχουν ήδη προκαλέσει βαριές συνέπειες για τους λαούς.

Οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι επιβάλλεται να δυναμώσουν την αντιπαράθεση με τους εκπροσώπους του κεφαλαίου, της κυβέρνησης στο συνδικαλιστικό κίνημα. Ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΝΟ κ.ά. εχθρεύεται την ανάπτυξη της ταξικής πάλης, υπερασπίζεται τον “κοινωνικό εταιρισμό”, το “λιγότερο κακό”. Στους ναυτεργάτες αυτές οι δυνάμεις στις 3 Σεπτέμβρη υπονόμευσαν για άλλη μια φορά τον απεργιακό αγώνα και τη μαχητική συμμετοχή, δεν διστάζουν να υπογράφουν συμφωνίες με τους εφοπλιστές έναντι αμοιβής και να συμφωνούν με το νομοθετικό πλαίσιο για να μην εφαρμόζονται οι κλαδικές ΣΣΕ και η Κοινωνική Ασφάλιση για όλους τους ναυτεργάτες.

Διεκδικούμε αγωνιστικά, μαχητικά με απεργία στις 8 Νοέμβρη!

Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου – Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους, αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.

Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, Κοινωνική Ασφάλιση, προστασία στη δουλειά, ενάντια στην ανεργία, με οργανικές συνθέσεις να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.

Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου (ν.4387/2016) και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

Δημόσια καθολική υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, στο 80% του κατώτερου μισθού.

Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Να σταματήσουν όλες οι διώξεις!

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή, να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι.

Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το