Στην ταινία της Disney «Ψυχρά και Ανάποδα», η Έλσα ζει στην κορυφή του βουνού μέσα σε ένα ονειρεμένο μαγικό παλάτι που δημιούργησε η ίδια από πάγο και χιόνι.

Οι πολικές θερμοκρασίες στους καταρράκτες του Νιαγάρα, έχουν δημιουργήσει ένα τόσο εντυπωσιακό, παγωμένο φαινόμενο, που μπροστά του το παραμύθι με το παγωμένο παλάτι, ωχριά.

Τουρίστες συρρέουν κατά χιλιάδες στους καταρράκτες, τόσο από την πλευρά της καναδικής επαρχίας του Οντάριο, όσο και από την πλευρά της αμερικανικής πολιτείας της Νέας Υόρκης.

MOE DOIRON / REUTERS

Τα πάντα, δείχνουν να έχουν παγώσει στο χρόνο, περικυκλωμένα από ένα ολόλευκο τοπίο, στο οποίο ξεχωρίζουν οι σταλακτίτες.

Το υπερβολικό κρύο αναμένεται να συνεχιστεί σε τμήματα της βορειοανατολικής Αμερικής όλη την εβδομάδα.
Μάλιστα, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι οι κάτοικοι των βορειοανατολικών πολιτειών μπορεί να ξυπνήσουν την Τρίτη σε θερμοκρασίες που θα κυμαίνονται από τους -5 ως τους -20 βαθμούς Κελσίου!

MOE DOIRON / REUTERS

Το κύμα ψύχους που πλήττει τις ΗΠΑ αναμένεται να διαρκέσει για άλλες δύο βδομάδες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγους του CNN.

Ωστόσο, αυτό δεν δυσαρεστεί τους τουρίστες που σπεύδουν να απαθανατίσουν με τα κινητά τους τους… κατεψυγμένους καταρράκτες του Νιαγάρα, καθώς το θέαμα είναι μοναδικό.

HANDOUT . / REUTERS

Οι καταρράκτες του Νιαγάρα αποτελούνται από δύο μεγάλα τμήματα που χωρίζονται από το νησί Goat: τους καταρράκτες Horseshoe, η πλειονότητα των οποίων βρίσκεται στην καναδική πλευρά των συνόρων και των Americans Falls στην αμερικανική πλευρά. Οι μικρότεροι Bridal Veil Falls βρίσκονται στην αμερικανική πλευρά, αλλά διαχωρίζονται από τους άλλους από το νησί Luna.

MOE DOIRON / REUTERS

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το