Σημαντική επιτυχία στο Σύλλογο Εργαζομένων της ΜΟΔ

16 Ιουνίου 2019

Στήλες:

Μοιραστείτε το άρθρο
ERGAS, ΕΡΓ.ΑΣ, ΕΡΓΑΣ

Στις 11/6 (στις έδρες των περιφερειών) και 13/6 (στην Αθήνα) διεξήχθησαν οι εκλογές για ΔΣ και το ΕΚΑ του πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΜΟΔ (ΣΕΜΟΔ), των εργαζομένων δηλαδή στα ευρωπαϊκά προγράμματα (ΕΣΠΑ).
Στο σύλλογο δραστηριοποιείται και η ΕΡΓΑΣ σε συνεργασία με άλλες δυνάμεις και ανένταχτους αγωνιστές μέσα από το μετωπικό σχήμα της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εργαζομένων ΜΟΔ (ΑΠΕ ΜΟΔ) η οποία είχε μια (1) έδρα στο απερχόμενο ΔΣ και έναν αντιπρόσωπο στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Για το χρονικό διάστημα 2017-2019 την έδρα στο ΔΣ κατείχε ο εκπρόσωπος της ΕΡΓΑΣ.
Στις εκλογές η ΑΠΕ ΜΟΔ κατάφερε να αυξήσει σημαντικά τη δύναμή της παίρνοντας 60 ψήφους (από 39 το 2017), αυξάνοντας το ποσοστό της, παρά την μεγάλη αύξηση της συμμετοχής στις εκλογές (660 το 2019 από 490 το 2017).
Το θετικό αυτό αποτέλεσμα, προϊόν σοβαρής ενιαιομετωπικής συνδικαλιστικής δουλειάς που έγινε όλα τα προηγούμενα χρόνια, έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία γιατί γίνεται σ’ ένα πολιτικό περιβάλλον, εν μέσω ευρωεκλογών και εθνικών εκλογών, που χαρακτηρίζεται από δεξιά μετατόπιση και παρατεταμένη υποχώρηση των εργατικών κινητοποιήσεων. Αντιπρόσωπος στο ΕΚΑ εκλέγεται ο εκπρόσωπος της ΕΡΓΑΣ.
Η παράταξη διατύπωσε το σύνολο της ταξικής-αγωνιστικής πολιτικοσυνδικαλιστικής της γραμμής, μέσα σε ένα εργασιακό περιβάλλον στο οποίο είναι, σε σημαντικό βαθμό, διάχυτες οι συντεχνιακές αντιλήψεις, ο ελιτισμός, οι αυταπάτες για το “θετικό” ρόλο της ΕΕ και των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το
Go to Top