Τρία άτομα, ανάμεσά τους μια μητέρα και η κόρη της, κατηγορήθηκαν χθες από την αστυνομία στο Σικάγο για τον φόνο μιας νεαρής εγκύου, το έμβρυο της οποίας αφαιρέθηκε από τη μήτρα της μεταθανάτια.

Η 19χρονη Μαρλίν Οτσόα-Λόπες βρέθηκε νεκρή, στραγγαλισμένη με καλώδιο σύμφωνα με τις αρχές, τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, σχεδόν τέσσερις εβδομάδες μετά την εξαφάνισή της.

Η κοπέλα, εννιά μηνών έγκυος, πήγε στις 23 Απριλίου σε σπίτι όπου της είχε δοθεί η υπόσχεση πως θα της έδιναν βρεφικά είδη δωρεάν και δολοφονήθηκε πριν της αφαιρέσουν το έμβρυο, διευκρίνισε η αστυνομία.

Η 24χρονη κόρη της Κλαρίσα Φιγκερόα, Ντεζιρέ, ομολόγησε πως βοήθησε τη μητέρα της να σκοτώσει τη νεαρή, ενώ ο Πιοτρ Μπόμπακ, 40χρονος σύντροφος της Κλαρίσα, κατηγορείται για προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος.

Το κίνητρο της δολοφονίας της νεαρής δεν είναι ακόμη σαφές. Ενδέχεται οι γυναίκες να ήθελαν να μεγαλώσουν εκείνες το παιδί.

Το μωρό νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και οι πιθανότητες να επιβιώσει μοιάζουν μηδαμινές, καθώς κατά την εφημερίδα Chicago Sun-Times είναι εγκεφαλικά νεκρό.

Σε συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση ο επικεφαλής της αστυνομίας του Σικάγου, Έντι Τζόνσον, έκανε λόγο για ένα «αηδιαστικό», «αληθινά φρικιαστικό» φόνο.

«Δεν μπορώ καν να φανταστώ τι ζει η οικογένεια» της κοπέλας, συνέχισε. «Θα γιόρταζε τη γέννηση ενός μωρού. Αντί γι’ αυτό, θρηνεί τον χαμό της μητέρας και πιθανόν και του μωρού», πρόσθεσε.

Κατά τον υπαρχηγό της αστυνομίας Μπρένταν Ντίνιχαν, το θύμα «είχε αγοράσει κι άλλα βρεφικά είδη από το σπίτι της Κλαρίσας, την γνώριζε».

Την ημέρα της εξαφάνισης της Λόπες, η Φιγκερόα είχε επικοινωνήσει μαζί της μέσω Facebook. Η νεαρή πήγε στο σπίτι της δεύτερης διότι την είχε διαβεβαιώσει πως θα της χάριζε βρεφικά ρούχα και άλλα είδη, σύμφωνα με την αστυνομία.

Την ίδια ημέρα, η 46χρονη τηλεφώνησε στη γραμμή των πρώτων βοηθειών, και δήλωσε πως χρειαζόταν βοήθεια διότι ένα νεογέννητο δεν ανέπνεε.

Η υπόθεση έχει ομοιότητες με πολλά από τα περίπου 30 παρόμοια εγκλήματα που έγιναν τις τελευταίες τρεις δεκαετίες (1987 – 2015) στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως δήλωσε στην Guardian ένας εμπειρογνώμονας.

Δείτε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το