Με δύο στάσεις εργασίας, που έχουν προγραμματιστεί για την Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με αίτημα την εφαρμογή της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας που εκκρεμεί εδώ και ένα τετράμηνο.

Οι συρμοί του μετρό, του Ηλεκτρικού και του τραμ θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι από την έναρξη της βάρδιας ώς τις 9 π.μ. και από τις 9 μ.μ. ώς το τέλος της βάρδιας.

Η συλλογική σύμβαση είχε υπογραφεί στις 8 Ιουνίου ανάμεσα στις διοικήσεις των εργαζομένων και της ΣΤΑΣΥ και λίγες ημέρες αργότερα αναρτήθηκε στην «Εργάνη», αλλά από τις 28/6 παραμένει στον αέρα, γιατί τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών αρνούνται να δώσουν την έγκρισή τους.

Στην κοινή ανακοίνωσή τους, την οποία υπογράφουν έξι σωματεία (ΣΕΛΜΑ, Εργαζόμενοι ΣΤΑΣΥ, Ηλεκτροδηγοί ΣΤΑΣΥ, Εργαζόμενοι στο τραμ, Σταθμάρχες πρώτης γραμμής και Εργαζόμενοι στο Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας Μετρό), οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι όλο αυτό το διάστημα κινήθηκαν με σεβασμό προς το επιβατικό κοινό, αλλά πλέον η υπομονή τους εξαντλήθηκε.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το