Κατασυκοφάντηση της αριστεράς· δικαίωση της δεξιάς – φιλελεύθερης πολιτικής

Έχει ειπωθεί και γραφεί αρκετές φορές ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στο προσκήνιο κλέβοντας συνθήματα, τίτλους και ελπίδες της αριστεράς. Ωστόσο η κυβέρνηση επιμένει να διακηρύσσει ότι όσα κάνει τα κάνει στο όνομα της αριστεράς. Και όσο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν σταματούν να επικαλούνται την αριστερά, άλλο τόσο οι ορκισμένοι εχθροί της έχουν κάθε λόγο να αναγνωρίζουν και να απευθύνονται στον ΣΥΡΙΖΑ σαν να απευθύνονται στην… αριστερά. Έτσι ώστε να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο διασυρμού και διαπόμπευσής της.

Σε μία περίοδο που ο λαός μας έχει τόση ανάγκη από τον λόγο, τη στάση και τις ιδέες, με τις οποίες μπόλιασε η πραγματική αριστερά αυτό τον τόπο, ο διασυρμός του τίτλου της αποτελεί σίγουρα μια ακόμη ξεχωριστή υπηρεσία προς το σύστημα που μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούσε να προφέρει.

Και επειδή ακριβώς ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία καπηλευόμενος τους τίτλους της αριστεράς, με την πολιτική του δεν έκανε άλλο από το να δικαιώσει τους προκατόχους του και πρώτα και κύρια τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Στην πραγματικότητα η Δεξιά και το ΠΑΣΟΚ, που με διαφορετικό τρόπο βρέθηκαν στα όρια της διάλυσης, αναβαπτίστηκαν και εξωραΐστηκαν στην κολυμπήθρα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η πολιτική -η κατά βάση πανομοιότυπη με των προηγούμενων- είναι αυτή που έδωσε το δικαίωμα στους ηττημένους της ΝΔ να αναθαρρήσουν. Να ξαναβγούν στο προσκήνιο ως δικαιωμένοι, αφού και αυτοί που παρουσιάστηκαν ως αριστεροί και που έλεγαν τόσα πολλά προεκλογικά, τελικά έκαναν μια από τα… ίδια.

Και εκτός από την «δικαίωση» της ΝΔ, η κατασυκοφάντηση της αριστεράς μέσω του ΣΥΡΙΖΑ βοήθησε να ανοίξουν οι πόρτες για ένα κοινό ευήκοο και προς τα ακροδεξιά κελεύσματα.

Και το «νέο» δίλημμα είναι κάλπικο

Γι’ αυτό και το νέο δίλημμα με το οποίο επιχειρεί να εγκλωβίσει αριστερό κόσμο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάλπικο. Η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η απάντηση στη δεξιά, δεν αποτρέπει όπως αποδείχθηκε την άνοδο και την εδραίωση των ιδεών και της πολιτικής της. Ίσα – ίσα που τη δικαιώνει, τη φέρνει όλο και πιο κοντά. Η δικαίωση του νεοφιλελεύθερου «μπαμπούλα» Μητσοτάκη, χτίζεται πάνω στην πολιτική που ακολουθεί η κάλπικη αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι που έδωσε το έρεισμα, το θάρρος και το θράσος για την αναγέννηση των «παλιών διεφθαρμένων δυνάμεων».

Αυτό που έχει να κάνει ο λαός για να «αποφύγει τα χειρότερα», δεν είναι να μπει στο κάλπικο δίλημμα να επιλέξει ανάμεσα στο νέο δικομματισμό. Αυτό που οφείλει να κάνει είναι να παλέψει για την ανατροπή της πολιτικής που χρόνια τώρα πρεσβεύει η επίσημη δεξιά και τα τελευταία τέσσερα χρόνια… εφαρμόζει το «αντίγραφό» της.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το