Χιλιάδες διαδηλωτές με κίτρινα γιλέκα βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας της Γαλλίας για το 13ο Σάββατο στη σειρά σήμερα.

Οι διαδηλώσεις και πάλι σημαδεύτηκαν από επεισόδια βίας που, μάλιστα, στοίχισαν τη σωματική ακεραιότητα ενός διαδηλωτή.

Στο Παρίσι, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην περιοχή γύρω από την Αψίδα του Θριάμβου με κατεύθυνση το Πεδίον του Άρεως, μπροστά από τον Πύργο του Άιφελ. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Sputnik στο Παρίσι, ένας άνδρας ακρωτηριάστηκε, χάνοντας το χέρι του, μετά από ρίψη χειροβομβίδας από την αστυνομία.

Το περιστατικό συνέβη μπροστά από το κτήριο της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, όπου ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, οι οποίοι έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού για να διαλύσουν το πλήθος.

https://www.facebook.com/SputnikNews/videos/2355297564702661/?t=0

Αρκετές ώρες μετά την έναρξη των σημερινών διαδηλώσεων στις 10:30 το πρωί (τοπική ώρα) οι πρώτες συγκρούσεις μεταξύ των αστυνομικών και των διαδηλωτών έγιναν κοντά στο κτίριο της Εθνοσυνέλευσης (Παλάτι των Βουρβόνων), σύμφωνα με το France Info, περί τις 4.30 το απόγευμα

Ενσωματωμένο βίντεο

Μετά την χρήση δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις στην διάρκεια των ταραχών, οι διαδηλωτές συνέχισαν την πορεία τους προς την Γερουσία (Παλάτι του Λουξεμβούργου).

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το