Πλήθος προβλημάτων προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας. Στο έλεος της βροχόπτωσης Κεφαλονιά, Θράκη, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα. Ισχυροί άνεμοι στην Κρήτη. Συνολικά 27.000 κεραυνοί σ’ όλη την Ελλάδα.

Πλήθος προβλημάτων έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από την Πέμπτη όλη την Ελλάδα.

Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, αυτοκίνητα θάφτηκαν κάτω από τις λάσπες, σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το meteo.gr, συνολικά 27.000 κεραυνοί έπεσαν σ’ όλη την Ελλάδα, ενώ τα μεγαλύτερα ύψη βροχής παρατηρήθηκαν στην Ιθάκη (86 mm) και στην Ξάνθη (83 mm).

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στην Κεφαλλονιά, όπου η περιοχή της Αγίας Ευφημίας πνίγηκε στη… λάσπη, με τα νερά να εισέρχονται στο εσωτερικό καταστημάτων και σπιτιών.

Αντίστοιχα προβλήματα παρουσιάστηκαν και στο χωριό Νύφι, όπου τα νερά παρέσυραν αυτοκίνητα και ζώα ντόπιων κτηνοτρόφων. Στο σημείο έχουν σπεύσει μηχανήματα του δήμου, προκειμένου να απομακρύνουν τα φερτά υλικά.

Την ίδια ώρα, στην επαρχιακή οδό Αργοστολίου – Άσσου προκλήθηκε υποχώρηση του οδοστρώματος, με τις αρχές να προχωρούν στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Προβλήματα προκλήθηκαν και στην Κρήτη, όπου οι ισχυροί άνεμοι έριξαν δεκάδες δέντρα στην περιοχή των Χανίων, με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου.

Στη Ροδόπη, παράλληλα, ο κεντρικός δρόμος στο χωριό Ίασμο έχει μετατραπεί σε χείμαρρο, ενώ στα Τρίκαλα προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στις καλλιέργειες των αγροτών.

Στην Ήπειρο, επίσης, από τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν κατολισθήσεις, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η ζωή ενός 80χρονου άνδρα. 

Στο μεταξύ, το μεσημέρι της Παρασκευής, στο κέντρο της Αθήνας καταγράφηκε έντονη χαλαζόπτωση, με το μέγεθος του χαλαζιού να ισούται με μπαλάκι πινκ πονγκ. Αντίστοιχα καιρικά φαινόμενα έλαβαν χώρα τόσο στο Κιάτο όσο και στην Εύβοια.

​Ο καιρός τις επόμενες ώρες

Ο καιρός το Σάββατο αναμένεται να είναι σημαντικά βελτιωμένος, με παροδικές νεφώσεις και τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στη δυτική Ελλάδα.

Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και τη Θράκη, με τα φαινόμενα να ξεκινούν το βράδυ της Παρασκευής και να διαρκούν έως το πρωί του Σαββάτου.

Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, πάντως, αναμένεται αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 25 και 21 βαθμούς Κελσίου, αντίστοιχα.

πηγή: sputnik

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το