Πολύ “βολική” επίθεση στην Γαλλία των κίτρινων γιλέκων…..Αυτό που λείπει τώρα είναι μία κατάσταση “έκτακτης ανάγκης”

Η επίθεση που διαπράχθηκε στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο κέντρο της πόλης του Στρασβούργου είχε αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και δώδεκα να τραυματιστούν, από τους οποίους οι έξι βρίσκονται σε απολύτως κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τα ξημερώματα της Τετάρτης, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Κριστόφ Καστανέρ.

Το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε κοντά στην εμβληματική χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης.

Όπως ανέφερε στον ιστότοπό της η τοπική εφημερίδα DNA (Dernieres nouvelles d’ Alsace) ο ένοπλος άνοιξε πυρ στην οδό Γκραντ Αρκάντ. Κατόπιν κατευθύνθηκε προς την Γκραντ Ρι, όπου συνέχισε να πυροβολεί.

Ο ένοπλος ενεπλάκη σε ανταλλαγές πυρών με στρατιώτες και αστυνομικούς δύο φορές ανάμεσα στις 20:20 και τις 21:00 (21:20 και 22:00 ώρες Ελλάδας), ενημέρωσε ο Καστανέρ. Ο δράστης της επίθεσης συνεχίζει ακόμη να διαφεύγει τη σύλληψη.

Ο δράστης έχει ταυτοποιηθεί και ήταν γνωστός στις Αρχές για ποινικά αδικήματα, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες.

«Ο φερόμενος δράστης της ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε σήμερα στο κέντρο του Στρασβούργου ήταν γνωστός στις αρχές για εγκληματικές δραστηριότητες», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Κριστόφ Καστανέρ.

Φωτογραφίες του φερόμενου ως δράστη κάνουν τις τελευταίες ώρες τον γύρο του Διαδικτύου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο δράστης διέφυγε τις πρωινές ώρες, κατά τη διάρκεια εισβολής της αστυνομίας στο διαμέρισμά του, όπου βρέθηκαν και χειροβομβίδες, οι οποίες κατασχέθηκαν, ενώ ο ίδιος ύποπτος διέφυγε έχοντας όπλα στην κατοχή του.

Τρόμος στο Στρασβούργο

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το