ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΟΤΕ 

Μετά από κάλεσμα της ομοσπονδίας ΟΜΕ -ΟΤΕ των εργαζομένων στον ΟΤΕ έγινε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω απ’ το κατάστημα του ΟΤΕ στην πόλη του Βόλου. 
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν αρκετές δεκάδες εργαζόμενοι τόσο απ’ την επιχείρηση όσο και από άλλες εργατικές ενώσεις και φορείς.
Στη συγκέντρωση συμμετείχε και η ΕΡΓΑΣ η οποία μοίρασε πλατιά την προκήρυξη που δημοσιεύουμε παρακάτω. Στη συγκέντρωση επίσης συμμετείχαν επίσης και μέλη του ΠΑΜΕ, παρά το γεγονός ότι όλο το προηγούμενο διάστημα κατηγορούσαν την ομοσπονδία σαν εργοδοτική!
Η κινητοποίηση αυτή, παρά το γεγονός ότι δεν είναι παρά μια ελάχιστη ένδειξη κοινής δράσης των εργαζομένων, αποτελεί ένα ελπιδοφόρο στοιχείο για το πώς πρέπει να κινούνται και να παλεύουν οι δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος.
Δημοσιεύουμε την προκήρυξη της ΕΡΓΑΣ.  

ΕΡΓ.Α.Σ.

Εργατοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση

Συνάδελφοι εργαζόμενοι

Από τις 21 του Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ  βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Η  ομοσπονδία τους, ΟΜΕ ΟΤΕ,  προχώρησε στις κινητοποιήσεις αυτές για δύο λόγους. Πρώτον επειδή η διοίκηση της εταιρείας αρνήθηκε να υπογράψει την τριετή συλλογική σύμβαση με την ομοσπονδία των εργαζομένων και δεύτερον γιατί αρνήθηκε να ανακαλέσει την απόφασή της για την απόλυση των οκτώ εργαζομένων στην επιχείρηση. Μάλιστα όχι μόνο δεν έκανε πίσω στην αντεργατική της πολιτική, αλλά προχώρησε και σε διάφορα αντεργατικά μέτρα, όπως η καταγγελία στην αστυνομία για παρακώλυση εργασίας που οδήγησε στη σύλληψη των πέντε συναδέλφων που υπερασπίζονταν την απεργία στη Θεσσαλονίκη, αλλά και η προσπάθεια να στηθεί παράνομος απεργοσπαστικός μηχανισμός. Παρά την τρομοκρατία που εξαπολύει η διοίκηση, παρά την απόλυτη κάλυψη που έχει απ’ την κυβέρνηση και παρά το γεγονός ότι υπάρχει απόλυτη ένοχη σιωπή απ’ όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν και καθημερινά δυναμώνει το απεργιακό τους μέτωπο.

Συνάδελφοι

Η ΕΡΓΑΣ βρίσκεται σήμερα εδώ -αλλά και σε διάφορα άλλα σημεία της χώρας όπου γίνονται ανάλογες κινητοποιήσεις συμπαράστασης- για να εκφράσει την αλληλεγγύη της στους αγωνιστές απεργούς του ΟΤΕ. 

— Βρίσκεται εδώ για να καταγγείλει τον εργοδοτικό αυταρχισμό και την κυβερνητική πολιτική που συντρίβει τα εργατικά δικαιώματα στο όνομα δήθεν της ανάπτυξης.  

— Βρίσκεται εδώ για να σπάσει το πέπλο της σιωπής που επιβάλλουν εργοδοσία και κυβέρνηση μέσα απ’ τα δήθεν δημοκρατικά και πλουραλιστικά μέσα ενημέρωσης. 

— Βρίσκεται σήμερα εδώ γιατί πιστεύει ότι είναι αναγκαίο το χτίσιμο ενός αγωνιστικού συνδικαλιστικού μετώπου σαν το πιο ισχυρό όπλο αντίστασης απέναντι στην αντεργατική λαίλαπα που δέχθηκαν οι εργαζόμενοι για πάνω από δέκα χρόνια με τις πολιτικές των μνημονίων και που συνεχίζονται και σήμερα με άλλα ψεύτικα προσωπεία.

Είμαστε βέβαιοι ότι ο ενωτικός παρατεταμένος αγώνας των εργαζομένων σήμερα στον ΟΤΕ, με την ενεργητική συμπαράσταση και άλλων εργαζομένων θα οδηγήσει τελικά στη νίκη!       

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το