Τιμώντας την ηρωική αντίσταση και θυσία των τριών ΕΠΟΝιτών, του Δημήτρη Αυγέρη, του Κώστα Φολτόπουλου και του Θάνου Κιοκμενίδη, που στις 28 Απριλίου του ’44 έπεσαν από τις σφαίρες 200 χιτλερικών κατακτητών και ταγματασφαλιτών, η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία στα Νότια πραγματοποίησε την Κυριακή 5/5 στις 11 π.μ. συγκέντρωση στη πλατεία Δημαρχείου Υμηττού και πορεία προς το Κάστρο του Υμηττού.

Σύντροφοι και συναγωνιστές της περιοχής διαδήλωσαν και φέτος (στην 75η επέτειο της μάχης) στους δρόμους και στην πλατεία του Υμηττού μοιράζοντας την προκήρυξη της ΛΑ-ΑΑΣ και φωνάζοντας συνθήματα για την ΕΠΟΝ, το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και ενάντια στους σημερινούς εχθρούς των λαών και του λαού μας. Ενάντια στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ-ΕΕ που ετοιμάζει νέες σφαγές και πραξικοπήματα, ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση και την καπιταλιστική εκμετάλλευση που υπηρετεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (όπως ακριβώς και οι προηγούμενες κυβερνήσεις των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), ενάντια στο φασισμό που σηκώνει κεφάλι και για τους αγώνες που έχουμε ανάγκη σήμερα. Ώστε η τιμή και η δόξα που οφείλουμε στους ήρωες του Κάστρου να γίνουν πράξη με τους αγώνες που δίνουμε σήμερα.

Η ανταπόκριση του κόσμου στους δρόμους και στα καφενεία όπου μοιράστηκε η προκήρυξη ήταν θερμή, δείχνοντας ότι οι κάτοικοι της περιοχής δεν έχουν λησμονήσει την ηρωική αντίσταση και θυσία των τριών ΕΠΟΝιτών.

Φτάνοντας στο Κάστρο διαβάστηκε σύντομος χαιρετισμός ενώ ακολούθησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των τριών πεσόντων ΕΠΟΝιτών. Η πορεία συνεχίστηκε με συνθήματα προς την πλατεία Δημαρχείου του Υμηττού.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το