Συμπλοκές ανάμεσα σε διαδηλωτές και στις δυνάμεις καταστολής σημειώθηκαν σήμερα στις συγκεντρώσεις του λαϊκού κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» στο κέντρο του Παρισιού και πολλοί αποκλεισμοί δρόμων εμποδίζουν την κυκλοφορία στη χώρα στο πλαίσιο αυτής της νέας ημέρας κινητοποίησης.

Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν ότι οι κατασταλτικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει σε περιστατικά ωμής βίας. Στο βίντεο φαίνονται ότι τα γαλλικά ΜΑΤ κάνουν χρήση χημικών ενώ παράλληλα πυροβολούν με πλαστικές σφαίρες.

Περισσότεροι από 950 άνθρωποι είχαν προσαχθεί σήμερα στη Γαλλία μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες και 724 είχαν τεθεί υπό προσωρινή κράτηση, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Στο Παρίσι, που μετρά τις περισσότερες προσαγωγές και προσωρινές κρατήσεις, καταγράφονται 651 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 536 οδήγησαν σε προσωρινή κράτηση, στις 16:15 τοπική ώρα, σύμφωνα με τη διεύθυνση της αστυνομίας.

Μια σύνοψη των γεγονότων ως τώρα, 2.30 ώρα Γαλλίας (3.30 ώρα Ελλάδας):

– Έρημη και απροσπέλαστη πόλη το κέντρο του Παρισιού, με το Ελιζέ σε αστυνομικό κλοιό και τα Ηλύσια Πεδία να έχουν μετατραπεί σε απολύτως αστυνομεύομενη περιοχή. Παρά τους δεκάδες κλειστούς σταθμούς του Μετρό, τους ελέγχους, ταυτοτήτων και σωματικούς, σε όποιον επιχειρούσε να περάσει, 31.000 διαδηλωτές – σύμφωνα με την αστυνομία – έφτασαν στη λεωφόρο μπροστά από τη Αψίδα του Θριάμβου.

– «Μακρόν παραιτήσου» το σύνθημα\

– Σποραδικές ρίψεις δακρυγόνων, με διαστήματα πολύ υψηλής έντασης. Πληροφορίες ότι πράγματι τα τεθωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας ανέλαβαν δράση σε δρόμους του Παρισιού

– Διαδηλώσεις και σε πολλές άλλες πόλεις της Γαλλίας, στο μέσον μιας μέρας που προβλέπεται πολύ μακριά.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το