Στην διάρκεια της νύχτας, οι μονάδες του τουρκικού στρατού συνέχισαν ακάθεκτες την προώθηση τους στο έδαφος της Βόρειας Συρίας. Τι αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Οι δυνάμεις του στρατού της Τουρκίας συνεχίζουν την επίθεσή τους στη βόρεια Συρία στο πλαίσιο της στρατιωτικής επιχείρησης “Πηγή Ειρήνης”, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

«Οι ηρωικοί μας επιτελείς που συμμετέχουν στην στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζουν να προχωρούν στην περιοχή ανατολικά του ποταμού Ευφράτη στη βόρεια Συρία», επισήμανε το υπουργείο, όπως ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων πρόσθεσε, επικαλούμενο το υπουργείο, ότι η πρόοδος του τουρκικού στρατού στην βόρεια Συρία συνεχίστηκε μετά από την επίθεση στο έδαφος.

Η επιχείρηση ενάντια “στις κουρδικές πολιτοφυλακές και την ισλαμιστική τρομοκρατία του ISIS”  στο βόρειο τμήμα της Συρίας ξεκίνησε την Τετάρτη.

Όπως ανέφερε ο στρατός, η Τουρκία έχει χτυπήσει από τότε 181 στόχους μέσω αεροπορικών επιδρομών. Οι δυνάμεις των Κούρδων απάντησαν προσβάλλοντας πολλούς οικισμούς και στις δύο πλευρές των συριακό-τουρκικών συνόρων.

​Σύμφωνα με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), πέντε άμαχοι και τρεις Κούρδοι μαχητές έπεσαν νεκροί κατά τις αεροπορικές επιδρομές που προηγήθηκαν, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα έχουν μέχρι στιγμής επιτεθεί σε τουλάχιστον τέσσερις πόλεις στην επαρχία Χασάκα και σε δύο πόλεις στην επαρχία Ράκα.

Επιπλέον, τουρκικά μαχητικά φέρεται επίσης να στοχοθέτησαν γραμμή ρεύματος που παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε μονάδα διαχείρισης νερού στο Αλούκ, καθώς και ένα φράγμα βόρεια του Αλ-Μαλικίγια.

Η Τουρκία θεωρεί τις κουρδικές δυνάμεις στη Συρία ως παρακλάδι του Κόμματος Εργατών του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο έχει χαρακτηριστεί από την Άγκυρα ως τρομοκρατική οργάνωση. Οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) είναι η ένοπλη πτέρυγα του κόμματος.

Νωρίς το απόγευμα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι ξεκινά η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία.

Η στρατιωτική επιχείρηση φέρει το όνομα «Πηγή Ειρήνης», καθώς – σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο – στόχος της Άγκυρας είναι «η καταστροφή των γραμμών των τρομοκρατών, όπως και επίσης η επιστροφή της ειρήνης και της ηρεμίας».

πηγή: sputnik

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το