Η τουρκική προέλαση στη Συρία με την ονομασία «Πηγή Ειρήνης» συνεχίζεται με δηλωμένο στόχος της Άγκυρας την εκκαθάριση από τους Κούρδους περιοχών που βρίσκονται κοντά στα σύνορά της.

Η Τουρκία συνεχίζει την προέλαση στη Συρία, στο πλαίσιο της στρατιωτικής επιχείρησης “Πηγή Ειρήνης” που ξεκίνησε την Τετάρτη με στόχο, σύμφωνα με την Άγκυρα, την εκκαθάριση περιοχής στα τουρκο-συριακά σύνορα από Κούρδους ενόπλους των PKK και YPG καθώς και μέλη του ISIS.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής ότι έχουν σκοτωθεί 277 «τρομοκράτες του ΡΚΚ- YPG» στη βόρεια Συρία, από την έναρξη της επιχείρησης. 

Η Άγκυρα είχε αναφέρει νωρίτερα ότι τουλάχιστον 11 χωριά εκκαθαρίστηκαν από τις κουρδικές δυνάμεις.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς Παρασκευή, «49 τρομοκράτες των PKK / PYD-YPG εξουδετερώθηκαν», ανέφερε το τουρκικό υπ. Άμυνας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 277.

​Οι Κούρδοι δηλώνουν ότι αντιστέκονται, ενώ οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (σ.σ. μάχονται με τους Κούρδους) δήλωσαν ότι από τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς σκοτώθηκαν 9 άμαχοι.

Χτύπημα από τις κουρδικές δυνάμεις σε τουρκικές πόλεις στα σύνορα είχε ως αποτέλεσμα 6 άνθρωποι να σκοτωθούν, μεταξύ των οποίων ένα βρέφος 9 μηνών, σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους.

Η Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης δήλωσε ότι 64.000 άνθρωποι στη Συρία έχουν υποχρεωθεί σε φυγή από τη στιγμή που ξεκίνησε η εκστρατεία.

Δεν κατέληξε σε συμφωνία το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδρίασε την Πέμπτη κεκλεισμένων των θυρών με θέμα τις εξελίξεις για την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» στη Συρία. Ωστόσο, τα κράτη μέλη δεν κατέληξαν σε συμφωνία για τα επόμενα βήματα.

πηγή: sputnik

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το