Έγραψαν συνθήματα στο σχολείο του εκπαιδευτικού, με το όνομά του, απειλές κατά της ζωής του ίδιου και της οικογένειάς του, καθώς και χυδαίους χαρακτηρισμούς, υπογράφοντας με αγκυλωτούς σταυρούς.

Τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου σε σχολείο της Θεσσαλονίκης άγνωστοι έγραψαν στους τοίχους απειλητικά και χυδαία συνθήματα κατά εκπαιδευτικού με απειλές κατά της ζωής του ίδιου αλλά και της οικογένειάς του.
Τα συνθήματα γράφτηκαν από νεοναζιστικά στοιχειά καθώς έφεραν ως υπογραφή αγκυλωτούς σταυρούς.
Η σοβαρή αυτή καταγγελία κατά της φασιστικής επίθεσης σε εκπαιδευτικό έφτασε  από την Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.
Οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν τη συμπαράστασή τους και καταδικάζουν κάθε νέα απόπειρα εκφοβισμού εκπαιδευτικούς.

Το κείμενο της Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:

Τη Δευτέρα 10/12 θρασύδειλα νεοφασιστικά και νεοναζιστικά στοιχεία εκτόξευσαν απειλές εναντίον συναδέλφου μας, μέλους της Ε ΕΛΜΕ, γράφοντας συνθήματα στο σχολείο του, με το όνομά του, απειλές κατά της ζωής του ίδιου και της οικογένειάς του, καθώς και χυδαίους χαρακτηρισμούς, υπογράφοντας με αγκυλωτούς σταυρούς.

Το νέο αυτό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στις απειλές και επιθέσεις ακροδεξιών και ναζιστικών ομάδων εναντίον καθηγητών, αλλά και ολόκληρων ΕΛΜΕ οι οποίες στοχοποιήθηκαν μέσα από την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής που έκανε λόγο για «καθηγητάδες που έχει διορίσει το ανθελληνικό καθεστώς» και «άθεους, εθνομηδενιστές», ενώ προχώρησαν σε επιθέσεις κατά μαθητών και κατά γονέων, οι οποίοι υπερασπίζονται τη νέα γενιά από το δηλητήριο του εθνικισμού και του φασισμού.

Ως Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ καταγγέλλουμε τη νέα απόπειρα εκφοβισμού, τις χυδαιότητες και τις απειλές κατά του συναδέλφου μας από αυτούς που επιχείρησαν την πρόσφατη συντονισμένη προσπάθεια εθνικιστικής και φασιστικής εισβολής στα σχολεία με πρόσχημα το Μακεδονικό ζήτημα. Συμπαραστεκόμαστε με όποιο τρόπο χρειαστεί στο συνάδελφο μας και δηλώνουμε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα, την ελευθερία και τη ζωή των εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών.

Θα συνεχίσουμε να καλούμε σε πρωτοβουλίες με αντιφασιστικό, αντιεθνικιστικό, αντιπολεμικό και αντιρατσιστικό χαρακτήρα, αλλά και στον αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης και του δικαιώματος στη γνώση και τη μόρφωση.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ, την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ, καθώς και τα εκπαιδευτικά και εργατικά σωματεία να καταγγείλουν την επίθεση σε βάρος του συναδέλφου μας, καθώς και μια σειρά παρόμοιων φασιστικών επιθέσεων που συνεχίζονται. Εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι μέσα από τα σωματεία μας θα εντείνουμε την αντιφασιστική δράση, δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του απέναντι στις φασιστικές απειλές υψώνοντας συλλογική ασπίδα προστασίας απέναντι στο φασισμό και τους κάθε είδους εκφραστές του.

Οι απειλές τους δε μας τρομάζουν, θα βρουν απέναντί τους το εκπαιδευτικό, εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα που παλεύουν ενάντια στο φασισμό, τον πόλεμο, το ρατσισμό.

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το