Όπως έγινε γνωστό αστυνομικοί ανακάλυψαν τα ναρκωτικά κατά τη διάρκεια ελέγχου στη Σεβίλλη ενώ το αεροσκάφος περίμενε να συνεχίσει το ταξίδι του για Ιαπωνία και ώρες πριν από την προγραμματισμένη στάση εκεί του Μπολσονάρο.

Η Πολεμική Αεροπορία της Βραζιλίας ανέφερε, σε μια ανακοίνωση, ότι ο πιλότος συνελήφθη, καθώς θεωρείται ύποπτος για διακίνηση ναρκωτικών και η στρατονομία της χώρας έχει επίσης ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Μπολσονάρο που έγραψε στο Twitter ότι ενημερώθηκε για τη σύλληψη από τον υπουργό Άμυνας και διέταξε την «άμεση συνεργασία με την ισπανική αστυνομία».

«Υπάρχουν περίπου 300.000 άνδρες και γυναίκες στις ένοπλες δυνάμεις που έχουν εκπαιδευτεί να πρεσβεύουν τις αρχές της ηθικής. Αν ο αεροπόρος αποδειχθεί ότι έχει διαπράξει έγκλημα, θα δικαστεί και θα καταδικαστεί σύμφωνα με τον νόμο», συμπλήρωσε.

Στο αρχικό επίσημο πρόγραμμα του προέδρου της Βραζιλίας είχε καταγραφεί η Σεβίλλη ως στάση, όμως στην αναθεωρημένη εκδοχή του αναφερόταν η Λισαβόνα.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Ισπανία το απόγευμα της Τρίτης και αναχώρησε για Ιαπωνία αργότερα την ίδια ημέρα, με το υπόλοιπο πλήρωμα.

Η σύλληψη αυτή είναι πλήγμα για τον Μπολσονάρο, του οποίου η κυβέρνηση προσπαθεί να σκληρύνει τους νόμους περί ναρκωτικών και ο οποίος συχνά επαινεί τις ένοπλες δυνάμεις της Βραζιλίας.

Ο γιος του, Εντουάρντο Μπολσονάρο, επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων στη Βουλή της Βραζιλίας, επέκρινε την «ναρκωτική δικτατορία» του Νικολάς Μαδούρο για φερόμενη εμπορία ναρκωτικών στα αεροσκάφη του.

Το περιστατικό συνέπεσε άλλωστε με την επίσκεψη του υπουργού Δικαιοσύνης στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το