Οι ομοσπονδιακοί ερευνητές φαίνεται να παρακολουθούν τις επικοινωνίες των λευκών εθνικιστών στο Telegram, μια κρυπτογραφημένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που έχει γίνει δημοφιλής στους νεοναζί. Στις συζητήσεις, οι υπέρμαχοι της λευκής ανωτερότητας πρότειναν να στοχοποιήσουν “μη λευκούς” ανθρώπους με επιθέσεις σχεδιασμένες για να τους μολύνουν με τον κορονοϊό.

“Οι βίαιοι εξτρεμιστές εξακολουθούν να κάνουν τη βιοτρομοκρατία δημοφιλές θέμα μεταξύ τους”, αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο που συνέταξε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας, το οποίο κάλυψε την εβδομάδα 17-24 Φεβρουαρίου. “Οι βίαιοι εξτρεμιστές με λευκά ρατσιστικά κίνητρα σχολίασαν πρόσφατα τον κορονοϊό, δηλώνοντας ότι είναι “ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ” να τον διαδώσουν σε περίπτωση που κάποιος από αυτούς μολυνθεί από τον ιό”.

Σύμφωνα με το έγγραφο, οι εξτρεμιστές συζήτησαν αρκετές μεθόδους για επιθέσεις με κορονοϊούς, όπως να περνούν χρόνο δημοσίως με “εχθρούς”, αφήνοντας το “σάλιο σε χειρολαβές πόρτας” στα τοπικά γραφεία του FBI, να φτύνουν κουμπιά ανελκυστήρων και να εξαπλώνουν κορονοϊό σε “μη λευκές γειτονιές.”

Το έγγραφο του Φεβρουαρίου φαίνεται να δείχνει ότι τουλάχιστον μερικοί λευκοί εθνικιστές λάμβαναν ήδη σοβαρά υπόψη την απειλή του κορονοϊού σε μια εποχή που κάποιοι στην κυβέρνηση υποβάθμιζαν την απειλή. Στις 26 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος Τραμπ είπε ότι αναμένει οι υποθέσεις να μηδενιστούν στις Ηνωμένες Πολιτείες σε “λίγες ημέρες.” Η Washington Post ανέφερε την Παρασκευή ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών εκδίδουν “δυσοίωνες” προειδοποιήσεις για τον ιό τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο.

Με πληροφορίες από: https://news.yahoo.com/federal-law-enforcement-document-reveals-white-supremacists-discussed-using-coronavirus-as-a-bioweapon-212031308.html μέσω guernicaeu.wordpress.com

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το