Ένας σημαντικός αριθμός φτωχών και ευάλωτων οικογενειών στο Ηνωμένο Βασίλειο υπέφεραν από επισιτιστική ανασφάλεια μετά το κλείσιμο των σχολείων λόγω της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με νέα έκθεση.

Σχεδόν το ένα πέμπτο των νοικοκυριών με παιδιά δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν αρκετή τροφή τις τελευταίες πέντε εβδομάδες, ανέφερε ο Observer (η αδελφή εφημερίδα του Guardian), επικαλούμενη στοιχεία από τη ΜΚΟ του Food Foundation που εδρεύει στο Λονδίνο.

Η έκθεση τόνισε επίσης ότι ορισμένες ομάδες το βρίσκουν ιδιαίτερα δύσκολο, με το 30% των μονo-γονέων και το 46% των γονέων με ένα παιδί με αναπηρία που αντιμετωπίζουν προβλήματα στη λήψη τροφής.

Οι φτωχότερες οικογένειες βασίζονταν σε δωρεάν κλαμπ πρωινού και σχολικά γεύματα, αλλά τώρα έχουν χάσει την πρόσβαση σε αυτά καθώς τα σχολεία παραμένουν κλειστά λόγω της πανδημίας Covid-19. Η κατάσταση επιδεινώθηκε από πολλές απώλειες θέσεων εργασίας και εισοδήματος λόγω του εθνικού lockdown.

Το μεγαλύτερο δίκτυο τραπεζών τροφίμων του Ηνωμένου Βασιλείου, η Trussell Trust, δήλωσε ότι, μετά την επιβολή του lockdown στα τέλη Μαρτίου, η ποσότητα των τροφίμων που έδωσε σχεδόν διπλασιάστηκε. Μια άλλη φιλανθρωπική οργάνωση, το ανεξάρτητο δίκτυο επισιτιστικής βοήθειας (IFAN), ανέφερε επίσης ότι η ζήτηση για τρόφιμα έκτακτης ανάγκης έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 60%.

πηγή: RT

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το