Από το 2015, όταν ξεκίνησε ο πόλεμος της Υεμένης, η χώρα βιώνει την μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο, ενώ παράλληλα ο πληθυσμός υποφέρει και από την εκδήλωση επιδημιών, όπως η χολέρα.

Ένα ξέσπασμα χολέρας στην Υεμένη έχει σκοτώσει 686 άτομα από την αρχή του έτους, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων SABA την Δευτέρα, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας του αντάρτικου κινήματος των Χούθ, Γιουσέφ Χάντρι.

Πάνω από 418.000 περιστατικά χολέρας έχουν αναφερθεί στη χώρα από τον Ιανουάριο, επιπλέον των εκατοντάδων περιπτώσεων ελονοσίας, διφθερίτιδας, μηνιγγίτιδας και ευλογιάς των ορνίθων, είπε ο Χάντρι.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε ότι ο αριθμός των πιθανών περιπτώσεων εκδήλωσης της ασθένειας από την 1η Ιανουαρίου 2018 έως τις 9 Ιουνίου 2019 αυξήθηκε σε 759.464 στην Υεμένη, με 1.163 ανθρώπους να βρίσκουν τελικά το θάνατο.

Το φετινό ξέσπασμα, το τρίτο μεγάλο ξέσπασμα από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Υεμένη το 2015, έχει πλήξει 22 από τις 23 περιφέρειες της χώρας. Φέτος, τα παιδιά κάτω των πέντε ετών αντιπροσώπευαν το ένα πέμπτο των πιθανών περιπτώσεων εκδήλωσης της ασθένειας.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το