Αντιφασιστική συγκέντρωση πολιτικών οργανώσεων και δημοτικών σχημάτων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 20 Φλεβάρη στην Νεάπολη, στην δυτική Θεσσαλονίκη ως απάντηση στην φασιστική επίθεση που δέχτηκε οικογένεια Ιρακινών προσφύγων, όταν ξημερώματα της Τρίτης “άγνωστοι” πέταξαν μολότοφ στο σπίτι τους.

Η διαδήλωση συγκέντρωσε μερικές εκατοντάδες , πέρασε από το σπίτι της οικογένειας και πορεύτηκε στους δρόμους της Νεάπολης.

Το Μ-Λ ΚΚΕ συμμετείχε μοιράζοντας πλατιά την παρακάτω ανακοίνωση :

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την φασιστική επίθεση με μολότοφ σε σπίτι οικογένειας Ιρακινών προσφύγων στην Νεάπολη. Για άλλη μια φορά, φασίστες χτυπήσαν με μαφιόζικο και δολοφονικό τρόπο μες στη νύχτα, ωστόσο αυτή η επίθεση δεν έπεσε από τον ουρανό. Αρχικά, φασιστικοί και σωβινιστικοί κύκλοι σπέρνουν μίσος απέναντι στους πρόσφυγες αλλά και στους γειτονικούς λαούς. Στη συνέχεια , οι επιθέσεις φασιστικών ομάδων ιδιαίτερα της Χρυσής Αυγής απέναντι σε ξένους εργαζόμενους , ενώ να μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η Χρυσή Αυγή δολοφόνησε τον Π.Φύσσα και ότι μέλος της στην Κέρκυρα δολοφόνησε τον Αλβανό εργάτη Πετρίτ Ζίφλε.

Ακόμα μην ξεχνάμε την πρόσφατη δολοφονία Νιγηριανού μετανάστη στο ΑΤ Ομόνοιας στην Αθήνα, που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από αστυνομικούς. Είναι φανερό ότι σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε και η συγκεκριμένη επίθεση. Γενικότερα, εκτός από τα όποια «καρότα» χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να αποκοιμίσει το λαό, υπάρχουν και τα «μαστίγια», όπως ο εκφασισμός του κράτους και η αποθράσυνση των φασιστικών ομάδων, με σκοπό την τρομοκράτηση του λαού και των προσφύγων.

Είναι μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για όλα αυτά, αφού τα έργα της είναι να μην έχουν καταδικαστεί ακόμα οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι του Π.Φύσσα μετά από τόσα χρόνια δίκης. Να είναι η ίδια που χτυπάει κάθε λαϊκή κινητοποίηση για να σπείρει την τρομοκρατία. Να είναι αυτή που επειδή εφαρμόζει στο όνομα της Αριστεράς μια βάρβαρη αντιλαΪκή πολιτική, στρέφει κομμάτια του κόσμου προς την δεξιά και την ακροδεξιά, σε εθνικιστικές ή φασιστικές οργανώσεις.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, να δείξουμε την πιο πλατιά μας αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Είναι κι αυτοί θύματα των ίδιων εχθρών. Οι ιμπεριαλιστές που σε εμάς φέρνουν τα μνημόνια, στις χώρες τους έφεραν βόμβες και τους έκαναν πρόσφυγες. Έχουμε κοινά προβλήματα γι’ αυτό ο μόνος δρόμος είναι να δημιουργήσουμε ένα πλατύ κοινό μέτωπο απέναντι στην αντιλαΪκή πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας, να καταγγείλουμε αυτήν την φασιστική επίθεση και να απομονώσουμε τις ακροδεξιές και φασιστικές φωνές που καλλιεργούν το μίσος για τους άλλους λαούς και τους πρόσφυγες, ενώ στηρίζουν την αιτία των προβλημάτων μας, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το