Ο δρόμος που έχει πάρει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων δεν έχει επιστροφή. Μετά τις κάμερες και την κατάθεση του νέου Νομοσχεδίου, εν μέσω πανδημίας και με κλειστά τα σχολεία, η επιβολή νέων ρυθμίσεων δεν μας εκπλήσσει. Την Παρασκευή, τα σχολεία έλαβαν την παρακάτω ενημέρωση. Από τη στιγμή που δίνεται στους γονείς η δυνατότητα να μείνουν τα παιδιά στο σπίτι με μια προσωπική τους δήλωση, η καινούργια οδηγία μόνο σαν καψόνι για τους καθηγητές μπορεί να θεωρηθεί.

ΘΕΜΑ: «Ενημέρωση για την καταχώρηση απουσιών μαθητών στο ΠΣ myschool»

Στο πλαίσιο της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι διευθυντές των σχολικών μονάδων καλούνται να αποτυπώνουν καθημερινά το σύνολο των μαθητών που απουσιάζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ανά τάξη.

Η καταχώρηση πραγματοποιείται στο myschool, μέσω ειδικής φόρμας διαθέσιμης από την επιλογή μενού

Μαθητές >Απουσίες>Ημερήσιες Απουσίες

Η κενή τιμή για τα ένα εν λόγω πεδία δεν θα γίνεται δεκτή από το σύστημα, συνεπώς αν σε κάποια τάξη δεν υπάρχουν απουσίες, θα πρέπει να καταχωριστεί η τιμή ΄0΄(μηδέν).

Η συμπλήρωση είναι υποχρεωτική καθημερινά και αφορά στην τρέχουσα ημερομηνία κάθε φορά, η οποία ευκρινώς αναγράφεται στη σχετική ηλεκτρονική φόρμα. Η καταχώρηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις 23.59μ.μ. κάθε ημέρας, όπου το σύστημα πλέον θα αρχικοποιείται για την καταχώρηση της επόμενης ημερολογιακά ημέρας.

Παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωση των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς σας

Η υφυπουργός

Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το