Όλοι στην 24ωρη πανελλαδική απεργία του ΣΕΚΑ

ενάντια στην εκποίηση μνημείων, μουσείων και αρχαιολογικών χώρων

 Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων προκηρύσσει 24ωρη πανελλαδική απεργία

για την Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018

Μαζί με τους μόνιμους και συμβασιούχους συναδέλφους μας στο Υπουργείο Πολιτισμού, μαζί με τα πρωτοβάθμια πανελλαδικά σωματεία αλλά και δευτεροβάθμιες ομοσπονδίες (ΣΕΑ, ΠΣΕΠ ΥΠΠΟ, ΠΟΕ ΥΠΠΟ, ΠΟΕΙΔΔ) απεργούμε ενάντια στη μεταβίβαση μνημείων, μουσείων, τόπων ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, απαλλοτριωμένων ακινήτων του ΥΠΠΟΑ, στο λεγόμενο “Υπερταμείο”, ενός φορέα με “ευελιξία” ανώνυμης εταιρίας στη διεξαγωγή των συναλλαγών του. Το υπερταμείο, αλλιώς “Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας” έρχεται να αναλάβει τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας με στόχο την “αξιοποίηση και εξυγίανσή” της, με όλους τους μνημονιακούς τρόπους (εκποίησης της χώρας) τους οποίους γνωρίσαμε εξάλλου την τελευταία 8ετία σε όλο τους το μεγαλείο.

Ο αγώνας μας για την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ενάντια στις πολιτικές της φτώχειας, της εξάρτησης και της υποτέλειας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα στηριχτεί τόσο στην υπεράσπιση των μνημείων της χώρας, όσο και και στην προάσπιση των κεκτημένων δικαιωμάτων των εργαζομένων, στον χώρο του Πολιτισμού και ευρύτερα.

Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα και πεποίθηση, προασπίζοντας τα αρχαία μνημεία και το επιστημονικό προσωπικό στην Αρχαιολογία και τον Πολιτισμό! Υπερασπιζόμαστε τα κεκτημένα μας, περιφρουρούμε το δικαίωμά μας στην απεργία!

Απαιτούμε:

  • Καμία εκποίηση/εκχώρηση μνημείου, μουσείου, τόπου ιστορικού ή αρχαιολογικού ενδιαφέροντος!
  • Όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, όχι στη λεηλασία της χώρας!
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους!
  • Άμεσα μαζικές προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων στο ΥΠΠΟΑ για να αντιμετωπιστεί το γιγαντωμένο πρόβλημα της υποστελέχωσής του, για να διασφαλιστεί η ανάδειξη και η προστασία των κινητών και σταθερών μνημείων της χώρας!
  • Υπογραφή νέας ΣΣΕ!
  • Ενιαίοι αγώνες εργαζομένων στον Πολιτισμό, ενιαίοι κοινωνικοί αγώνες!

 

Σημεία συγκέντρωσης ΣΕΚΑ, στις 11:00:

Αθήνα: Είσοδος Ακρόπολης Αθηνών

Θεσσαλονίκη: Λευκός Πύργος

Κρήτη: Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το