Στις 19/12 σύμφωνα με δημοσιεύματα θα ανακοινωθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο το σύστημα διορισμών που θα μοριοδοτεί τρείς πυλώνες κριτηρίων: ακαδημαϊκά (μεταπτυχιακά κλπ), προϋπηρεσία (με ταβάνι) και κοινωνικά κριτήρια.
Με δεδομένη την απάντηση του υπευθύνου της Ειδικής Αγωγής (Κασσιανός) όταν συναντήθηκε με την ΟΛΜΕ (για τους τρεις πυλώνες του συστήματος και για την απόφαση του υπουργείου να μη το συζητήσει πριν την ανακοίνωσή του από το Υπουργικό Συμβούλιο) η ανακοίνωση στις 19/12, μια ημέρα πριν κλείσουν τα σχολεία συνιστά πρόκληση από την κυβέρνηση και δήλωση της πρόθεσής της όχι μόνο να μη το συζητήσει, αλλά και να το περάσει όταν τα σχολεία θα είναι κλειστά ώστε να αφαιρέσει τη δυνατότητα από τους εκπαιδευτικούς να αντιδράσουν.
Η προϋπηρεσία κουτσουρεύεται με «ταβάνι» για να μη μετράει στο σύνολό της! Η εκπαίδευση έχει ανάγκη από χιλιάδες εκπαιδευτικούς με βάση τις ανάγκες των μαθητών κι όχι τους λογιστικούς υπολογισμούς του myschool και την πολιτική καταστροφής χιλιάδων θέσεων εργασίας που προωθήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια (συγχωνεύσεις σχολείων/τμημάτων/ειδικοτήτων/τομέων, μη έγκριση «ολιγομελών», κ.α.).
Οι αθρόες συνταξιοδοτήσεις τα πρώτα χρόνια της κρίσης με συντάξεις πείνας και εξαθλίωσης, δημιουργούν ασφυξία στα σχολεία!
Το πτυχίο στο στόχαστρο!
Βασική κατεύθυνση της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, υπό τις κατευθύνσεις ΕΕ και ΟΟΣΑ, είναι η αποδέσμευση των εργασιακών/επαγγελματικών δικαιωμάτων από το πτυχίο και τελικά η απαξίωσή του. Το αέναο κυνήγι προσόντων (μεταπτυχιακά, διδακτορικά, σεμινάρια) που θα αποδεικνύουν ποιος είναι «άξιος ή καταλληλότερος» για να διεκδικήσει μια θέση εργασίας θα οδηγήσει τους εκπαιδευτικούς στον αλληλοσπαραγμό.
Οι εκπαιδευτικοί δεν πρέπει να επιτρέψουν τον ανταγωνισμό και τη διάσπαση του κλάδου που επιχειρεί το υπουργείο μοιράζοντας μόρια σε λίστες ανεργίας. Δεν πρέπει να επιτρέψουν σε κανέναν να μπει σε διάλογο για το ποιος περισσεύει, ποιος μπορεί και ποιος όχι να εργαστεί!
Να απαντήσουν αγωνιστικά και ανυποχώρητα!
 Μόνιμοι διορισμοί ΤΩΡΑ όλων των αναπληρωτών με βάση την προϋπηρεσία και το πτυχίο!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το