Την εμφάνισή τους έχουν κάνει τάγματα εφόδου στη βαυαρική πόλη Άμπεργκ με τον δήμαρχό της να δηλώνει σοκαρισμένος από την κινητοποίηση της ακροδεξιάς στη Γερμανία για τη διοργάνωση περιπολιών από ομάδες αυτοάμυνας με πρόσχημα μεμονωμένη επίθεση μεταναστών σε περαστικούς  παραμονές της Πρωτοχρονιάς.

Το ακροδεξιό Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα (NPD) δημοσίευσε παράλληλα στο Facebook φωτογραφίες στην περιοχή με πολλά μέλη του να φορούν κόκκινα σακάκια που φέρουν τα αρχικά του νεοναζιστικού αυτού κόμματος και περπατούν στην περιοχή όπου σημειώθηκαν οι επιθέσεις παραμονές της Πρωτοχρονιάς, όπως και μπροστά από εστία αιτούντων άσυλο.

Με αφορμή την υπόθεση ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, που κρατάει σκληρή γραμμή στο προσφυγικό, ζήτησε να διευκολυνθεί η απέλαση των αιτούντων άσυλο που είναι ένοχοι για εγκλήματα και αδικήματα στη Γερμανία.

Η γερμανική ακροδεξιά χρησιμοποίησε παράλληλα τις επιθέσεις στην Άμπεργκ, όπως κάνει με τα περισσότερα περιστατικά αυτού του είδους εδώ και μήνες, για να προωθήσει τα μηνύματά της κατά των μεταναστών και της Μέρκελ.

Εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου καταδίκασε χθες τις επιθέσεις στην Άμπεργκ και την ξενοφοβική επίθεση ενός άνδρα το βράδυ της παραμονής ο οποίος έριξε το αυτοκίνητο που οδηγούσε πάνω σε μετανάστες στο δυτικό τμήμα της χώρας.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το