Η μακρά δικαστική περιπέτεια έλαβε τέλος, με τον δήμο Μονάχου να προχωράει στην έναρξη των εργασιών κατεδάφισης του υπό ανέγερση ελληνικού σχολείου.

Ξεκίνησε η τελευταία πράξη του δράματος, το οποίο αφορά το υπό ανέγερση ελληνικό σχολείο στο Μόναχο, καθώς οι γερμανικές αρχές προχώρησαν στις εργασίες κατεδάφισης του κτιρίου.

Σύμφωνα με το «Deutsche Welle», οι σχετικές εργασίας θα ολοκληρωθούν λίγο πριν τα Χριστούγεννα, βάζοντας οριστικό τέλος στη δικαστική διελκυστίνδα μεταξύτης Αθήνας και του Μονάχου. 

Η διαμάχη των δύο πλευρών, αφορούσε κατά κύριο λόγο την κυριότητα του οικοπέδου, στο οποίο οικοδομήθηκαν τα θεμέλια του ελληνόφωνου σχολείου.

Πρόκειται για έναν χώρο, έκτασης 15 στρεμμάτων, ο οποίος αγοράστηκε από το ελληνικό δημόσιο το 2001. Ωστόσο, λόγω των δικαστικών προσφυγών περιοίκων αλλά και της ολιγωρίας της Ελλάδας, ο δήμος του Μονάχου ενεργοποίησε τη ρήτρα επιστροφής του οικοπέδου, η οποία προβλεπόταν στη σχετική συμφωνία.

Μετά από μία πολυετή δικαστική περιπέτεια, η δικαιοσύνη έκρινε νόμιμη την ενεργοποίηση της ρήτρας και άναψε το πράσινο φως στην κατεδάφιση των θεμελίων του σχολείου.

Πλέον, η Αθήνα καλείται να συνεχίσει να μισθώνει διάφορα σχολικά κτίρια του δήμου, προκειμένου να «καλύψει» τις εκπαιδευτικές ανάγκες των Ελλήνων της γερμανικής πόλης. 

Υπενθυμίζεται ότι στο υπό ανέγερση ελληνικό σχολείο επρόκειτο να μεταφερθούν έξι από τις συνολικά επτά ελληνικές σχολικές μονάδες του Μονάχου, για τις οποίες το ελληνικό δημόσιο φέρεται να καταβάλλει 200.000 μηνιαίως.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το