Ταφόπλακα στο ΛΕΠΕΤΕ βάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

30 Ιουνίου 2019

Στήλες:

Μοιραστείτε το άρθρο
Με τροπολογία στο νόμο 4618/2019 (ΦΕΚ Α 89/10.06.19), ένα από τα τελευταία νομοθετήματά της, για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δείχνει το μακιαβελικό της πρόσωπο και με εξαιρετικό θράσος ονομάζει «δώρο» προς τους συνταξιούχους της ΕΤΕ την επαίσχυντη υπέρ της Εθνικής Τράπεζας στάση της. Η κυβέρνηση με την τροπολογία αυτή απαλλάσσει την τράπεζα από τις υποχρεώσεις της προς τους συνταξιούχους και εν ενεργεία υπαλλήλους της ΕΤΕ, από τις ευθύνες της για τη διαχείριση και κλοπή των εισφορών στο ΛΕΠΕΤΕ.

Τους εντάσσει ουσιαστικά στο ΕΤΕΑΕΠ, με τεράστιες πρώτες μειώσεις στα ποσά της επικούρησής τους, με τον συντελεστή υπολογισμού από 0,010285% να μειώνεται στο 0,00675%, ενώ για το διάστημα ασφάλισης από 1.1.2015 θα υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις. Με τον νόμο αυτό, που ευνοεί σκανδαλωδώς την ΕΤΕ και αδικεί κατάφωρα τους δικαιούχους του ΛΕΠΕΤΕ, εν ενεργεία και συνταξιούχους, η ΕΤΕ, που «διαμαρτύρεται», είναι υποχρεωμένη να καταβάλει στο ΕΤΕΑΕΠ μόνο το ποσό των 40 εκ. ευρώ έναντι των εισφορών της μέχρι το 2023, ενώ μετά το 2024 το ποσό θα καθορίζεται με αναλογιστικές μελέτες. Και φυσικά το ΤΥΠΕΤ (Ταμείο Υγείας) δεν θα μείνει αλώβητο από την αντεργατική λαίλαπα καθώς σχεδιάζονται περικοπές και στις παροχές του.

Και είναι σαφές ότι με όποια νέα κυβέρνηση, υποταγμένη στις επιταγές των δανειστών και στα μνημόνια, θα ακολουθήσουν μειώσεις και στην κύρια σύνταξη με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου.

Η παραγραφή των δικαιωμάτων των συνταξιούχων δεν πρέπει να περάσει.

Ο μόνος δρόμος είναι η συνέχιση του αγώνα τους για να διεκδικήσουν το δίκιο τους, για το ΛΕΠΕΤΕ, για το ΤΥΠΕΤ, για τις συντάξεις τους.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το
Go to Top